EUROLYGA 2023

Audringas ir kruvinas vakaras su moterimi Kenijos bėgikui gali užtrenkti duris į olimpiadą

Kenijos olimpinei komandai gresia skaudi netektis. Į Londono olimpiadą ji gali vykti be savo olimpinės vilties - 3 tūkst. metrų kliūtinio bėgimo pasaulio čempiono Ezekielio Kemboi. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2012, 11:35 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:31 PM

E. Kemboi yra įtariamas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį su peiliu užpuolęs moterį, kai ji po išgertuvių su sportininku jį atstūmė.

Vienas Kenijos olimpinės delegacijos narys teigė, jog E. Kemboi, ko gero, nevyks į Londoną.

„Pagal taisykles, kurias nustatė vietos organizacinis komitetas, asmuo negali įvažiuoti į Jungtinę Karalystę, jeigu jam ar jai gresia kriminaliniai kaltinimai“, - sakė anonimas.

Birželio 28-ąją, išaušus kitai dienai po išpuolio, E. Kemboi buvo iškviestas į teismą. Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjo 25 dieną. Sportininko advokatas teigia, kad 2004-ųjų olimpinio aukso savininkas vis dar planuoja kovoti dėl pergalės Londone.

„Jis buvo apkaltintas užpuolimu. Tai nėra užpuolimas ir sunkus sužalojimas, o tik užpuolimas“, - sakė E. Kemboi ginantis teisininkas Michaelas Chemwokas.

Ketvirtadienį moteris vardu Ann Njeri iš ligoninės Eldorete vietos spaudai papasakojo, kad ji su bėgiku vaišinosi alkoholiu iki vėlaus trečiadienio vakaro. Sportininkas esą ja sužalojo peiliu, kai ši jį atstūmė.

E. Kemboi, kuris pats yra policininkas, kaltinimus neigia.

„Vakar mane užpuolė penki banditai, kurie važiavo raudonu automobiliu. Vienas iš jų norėjo man įpjauti peiliu, bet aš išvengiau smūgio ir peilis sužeidė vieną iš jų. Šiandien jie pasuko istoriją taip, kad lyg aš būčiau juos užpuolęs. Bet šį reikalą palikau savo teisininkams“, - kalbėjo sportininkas teisme.

Gulėjo kraujo klane

Atvykęs į teismo salę E. Kemboi pamojavo ir nusišypsojo gausiai susirinkusiems žiūrovams.

A. Njeri tėvas Paulas Mwea žurnalistams teigė, kad nusikaltimo naktį priešais savo namus išvydo „Toyota Landcruiser“ ir nuėjo atidaryti durų.

„Aš nežinojau, kas vyksta, bet pamačiau savo dukterį gulinčią kraujo klane prie įėjimo, o užpuolikas greitai nuvažiavo. Tada dukterį nuvežiau į ligoninę“, - teigė P. Mwea.

Po įvykio E. Kemboi buvo keturias valandas apklausiamas Eldoreto policijos. Šis miestas įsikūręs netoli vietovės, kur svarbioms rungtynėms ruošiasi Kenijos vidutinio ir ilgojo nuotolių bėgikai.

Gali sudaužyti svajonę

Šis galimas E. Kemboi nuopuolis Kenijoje sulaukė didžiulio dėmesio. Žmonėms tai priminė ir olimpinio maratono čempiono Samuelio Wanjiru mirtį 2011-ųjų gegužę. Jis iškrito iš savo namų balkono ir užsimušė po to, kai jo žmona jį užtiko lovoje su kita moterimi.

24 metų S. Wanjiru Pekine 2008-aisiais vyrų maratono rungtyje laimėjo auksą ir buvo laikomas vienu didžiausių šiuolaikinių talentų šioje Afrikos rytų šalyje.

Dabar ant plauko pakibo ir E. Kemboi karjera. Taip pat ir sportininko tikslas prilygti Kipchoge'o Keino rekordui ir tapti antruoju keniečiu, kuris būtų iškovojęs du olimpinius aukso medalius.

„Tai labai blogai. Be to, tai nutiko blogu laiku, kai olimpinės žaidynės taip arti“, - apgailestavo Eldorete gyvenantis buvęs 5 tūkst. metrų bėgimo čempionas Yobesas Ondieki.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.