EUROLYGA

Londone sulaikyti teroro akto organizavimu olimpiniame objekte kaltinami asmenys

Skotlend Jardas sulaikė du asmenis, kurie, kaip įtariama, rengė teroro aktą olimpiniame objekte Londone, praneša Didžiosios Britanijos laikraštis „The Guardian”.

Policija ėmėsi veiksmų, gavusi pranešimą, kad sekmadienį olimpiniame objekte, kur vyks irklavimo slalomo varžybos, valtyje buvo pastebėti įtartini vyrai. (AP)<br>"Reuters"
Policija ėmėsi veiksmų, gavusi pranešimą, kad sekmadienį olimpiniame objekte, kur vyks irklavimo slalomo varžybos, valtyje buvo pastebėti įtartini vyrai. (AP)<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 29, 2012, 5:19 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:47 PM

18 ir 32 metų amžiaus vyrai buvo sulaikyti ketvirtadienį skirtingose vietose rytinėje Londono dalyje. Kaip pranešė policija, tai buvo padaryta pagal 2000 metais priimtą antiteroristinį įstatymą. Abu įtariamieji yra britai, perėję į islamą.

Policija ėmėsi veiksmų, gavusi pranešimą, kad sekmadienį olimpiniame objekte, kur vyks irklavimo slalomo varžybos, valtyje buvo pastebėti įtartini vyrai.

Įtariamųjų pažįstamu prisistatęs Mizanuras Rahmanas žurnalistams pareiškė, kad 18-metis suimtasis yra Jamalas ud Dinas, o 32 metų vyras jam žinomas kaip Zakarija (Zakariya), praneša „The Associated Press”. Anot M. Rahmano, jie abu neturėjo blogų kėslų, o tik „norėjo pajusti olimpinę dvasią”.

Šiuo metu Didžiojoje Britanijoje imamasi beprecedenčių saugumo priemonių dėl olimpinių žaidynių, prasidėsiančių po mėnesio. Saugumui užtikrinti mobilizuota apie 40 tūkstančių žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.