EUROLYGA 2023

Šuolininkas į aukštį R. Stanys iškovojo Europos čempionato sidabrą (komentaras, video)

Staigmeną Europos lengvosios atletikos čempionato finale pateikė šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Lietuvis peršoko 2,31 m aukštį ir iškovojo sidabro medalį.

R. Stanys - Europos vicečempionas.<br>Reuters
R. Stanys - Europos vicečempionas.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2012, 10:36 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 2:24 PM

„Dar šiuo metu negaliu patikėti, kad esu antras žmogus Europoje, - po apdovanojimų ceremonijos iš džiaugsmo sunkiai žodžius rinko R .Stanys. - Emocijų labai daug. Esu tikrai patenkintas. Buvau šuoliams pasiruošęs, manau, ateityje galėsiu pasiekti daugiau“. 

R. Stanys šuolių į aukštį finalą pradėjo sėkmingu šuoliu 2,15 m aukštyje, po to turėjo problemų su 2,20 m (įveikė tik trečiu bandymu), o 2,24 m vėl peršoko iš karto.

Varžybas 2,28 m aukštyje tęsė 9 šuolininkai. Lietuvis įveikė šį aukštį antru bandymu ir pakartojo asmeninį rekordą. Antru šuoliu jam pakluso ir 2,31 m.

„Kai pradžioje du kartus suklydau buvo baimės, kad gali nepavykti. Tačiau ištraukiau, - šypsojosi sportininkas. - Tas lietuviškas užsispyrimas ir jėga padėjo. Buvo vis nepalankus vėjas, tai iš vienos pusės, tai iš kitos. Būdavo vis priešinis vėjas. Išbėgdavau ir vis nenubėgdavau, čia dėl per didelio jėgų kiekio. Vėliau prisitaikiau ir viskas susitvarkė“.  

Kova dėl aukso su britu Robbie Grabarzu vyko 2,33 m aukštyje. Jo įveikti nepavyko abiems ir pagal bandymų skaičių čempionu tapo anglas.

„Prieš paskutinį šuolį galvojau, kad jeigu man pavyks būsiu Europos čempionas. Tai pridėjo įtampos, labai, - pasakojo savo emocijas R. Stanys. - Tačiau ir taip viskas buvo labai gerai, atlikau geriausią sezono rezultatą, geriausią asmeninį rezultatą. Įspūdis, emocijos. Daug jėgų atidaviau, nes pirmą kartą bandžiau įveikti tokius aukščius“.

R. Stanio rezultatas yra antras šalies lengvosios atletikos istorijoje ir tik 3 cm nusileidžia Lietuvos rekordui, kuris nuo 1991-ųjų birželio priklauso Rolandui Verkiui. 

„Šįkart atšvęsti pergalės negalėsiu, reikės iškart pradėti ruoštis Londono olimpinėms žaidynėms. Tai man taip pat labai svarbus ir ypatingas startas. Jeigu ten pakartočiau tokį patį pasiekimą, kaip Europos čempionate – būčiau labai patenkintas“, - teigė R. Stanys. 

Helsinkis - laimingas miestas Lietuvos šuolininkams į aukštį. 1971 metais aukso medalį jame laimėjo Kęstutis Šapka, tapęs pirmuoju Lietuvos lengvaatlečiu Europos čempionu. 

Šiame čempionate Lietuvos atletai iškovojo antrąjį medalį - 100 m bėgime bronzą iškovojo sprinterė Lina Grinčikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.