EUROLYGA 2023

A. Kaunas iš Rusijos parsivežė dar vieną titulą ir ruošiasi šturmuoti milijono vertės turnyrą

Vienintelis profesionalus Lietuvos golfo žaidėjas Arnas Kaunas antra kartą laimėjo Rusijos „PGE Pro Tour“ čempionatą. A. Kaunas šiame turnyre yra triumfavęs 2010 metais, tačiau šįkart jis į kovą dėl titulo stojo kaip profesionalas. Nors lietuvis – vienintelis trečiąją kategoriją turintis golfo profesionalas Baltijos šalyse ir Rusijoje, jam dėl nugalėtojo titulo teko paplušėti. Iššūkį A. Kaunui metė du šeimininkai, kurie pralaimėjo tik po papildomos kovos.

A. Kaunas džiaugiasi, jog jam pavyko antrą kartą triumfuoti "PGE Pro Tour" čempionate Rusijoje.<br>Iš asmeninio A. Kauno archyvo.
A. Kaunas džiaugiasi, jog jam pavyko antrą kartą triumfuoti "PGE Pro Tour" čempionate Rusijoje.<br>Iš asmeninio A. Kauno archyvo.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 3, 2012, 12:20 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:22 PM

„Šiemet mano tikslas buvo laimėti šį turnyrą, nes tai buvau padaręs prieš porą metų. Turnyrui rengiausi Lietuvoje. Pasiruošti reikėjo rimtai, nes dalyvavo du rusai, kurie buvo lyderiai. Vienas jų – stipriausias Rusijos golfo žaidėjas“, - teigė 21 metų golfo žaidėjas, kuriam kovoje dėl titulo varžovus teko pašalinti papildomame etape.

A. Kaunas prisipažino, kad piniginis turnyro prizas nebuvo tas stimulas, kuris pastūmėjo jį varžytis čempionate. Pasak lietuvio, norėjosi turnyrą laimėti dar kartą, tik šįkart – kaip profesionalui.

„Piniginis prizas nedidelis. Galima pasakyti, kad ten nieko ir negauni. Jo dydis – apie 3 tūkstančius litų“, - teigė A. Kaunas. - „Skaičiuojant pinigus, tai mažas turnyras, tačiau atsižvelgiant į kitus kriterijus, čempionatas – svarbus“.

Laimėjęs Rusijos čempionatą golfo profesionalas iš Lietuvos jau galvoja apie kitą turnyrą – antrosios lygos „Challenge Tour“, kuris taip pat vyks Maskvoje. Šįkart prizinis fondas – didžiulis. Jis turėtų siekti vieną milijoną.

„Kiekvienais metais įgauni daugiau patirties, pakyla lygis, tačiau galima sakyti, jog šiame turnyre buvo daugiau įtampos. 2010 metais greit pakilau į viršūnę ir teko žaisti kaip lyderiui, o šiame turnyre teko vytis savo varžovus. Kovojau iki galo, atlaikiau įtampa, o mano varžovai to nepadarė, pradėjo klysti ir po papildomo etapo laimėjau“, - džiaugėsi A. Kaunas, kuris jau anksčiau neslėpė, jog norėtų dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynėse.

Paskutinę turnyro dieną žaidėjai jautė didžiulę įtampą, nes rikiuotės priekyje darėsi ankšta. A. Kaunas teigė, jog jam tuomet labai padėjo visur kartu vykstantis tėtis Rolandas, ne tik nešiojęs krepšį, bet ir palaikęs sūnų morališkai.

„Man labai daug padėjo tėtis. Su juo pasišnekėdavau, jis nuramindavo mane. Paskutinę dieną jo pagalba buvo labai ryški, nes paskui mus jau vaikščiojo nemažai žmonių, kurie palaikė rusus, todėl mane slėgė didelė įtampa“, - teigė A. Kaunas, kuris norėtų laimėti ir „Challenge Tour“ turnyrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.