EUROLYGA 2023

Į Europos elitą prasimušęs lengvaatletis R. Stanys: „Prieš kiekvienas varžybas vaidenasi auksas“

„Tai dar ne pabaiga“, - traukdamas iš kuprinės Suomijoje iškovotą Europos lengvosios atletikos čempionato sidabro medalį šypsodamasis sakė šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys. Iš Helsinkio per Rygą namo parskrido didžioji dalis Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės narių, tačiau gėlės ir sveikinimai teko tik gan netikėtai į elitą prasimušusiam 25-erių rokiškėnui R. Staniui.

Europos lengvosios atletikos čempionate Suomijoje šuolio į aukštį rungtyje sidabrą laimėjęs R. Stanys.<br>D. Umbrasas
Europos lengvosios atletikos čempionate Suomijoje šuolio į aukštį rungtyje sidabrą laimėjęs R. Stanys.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Jul 3, 2012, 9:27 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:17 PM

Lėktuvas iš Rygos, kuris skraidino ir Lietuvos lengvaatlečius, vėlavo 20 min., tačiau po pietų į Vilniaus oro uosto atvykimo salę sportininkų artimieji ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovai rinkosi kur kas ankščiau, nei buvo numatytas lėktuvo nusileidimas.

„O jei atskris ankščiau? Nepasveikintume savo herojų - ne kiekvieną dieną lengvaatlečiai medalius laimi“, - šmaikštavo sportininkų laukę artimieji.

Pirmieji atvykimo salėje pasirodė 800 metrų bėgimo rungties atstovė Natalija Piliušina, kuo greičiau namo skubėjęs spriteris Rytis Sakalauskas.

„Rygoje bėgikę Eglę Balčiūnaitę sutiko tėvelis – jiems iš Rygos iki Šiaulių yra arčiau važiuoti, nei iš Vilniaus. Tačiau visi rinktinės nariai po Europos čempionato neišsibėgios: jau savaitgalį Kaune vyks šalies lengvosios atletikos pirmenybės ir visi geriausieji ten bus. Net ir disko metikas Virgilijus Alekna turėtų būti“, - teigė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos direktorius Aurelijus Žiedas.

Atvykimo salės tarpduryje pasirodžius R. Staniui, pasigirdo plojimai, sportininką sveikintojai apipylė gėlėmis.

„Aš sieksiu dar aukštesnių rezultatų. Bandysiu šokti aukščiau“, - lyg pasižadėdamas sakė R. Stanys. Europos čempionate lietuvis įveikė į 231 cm aukštį iškeltą kartelę. Raivydas pagerino savo asmeninį rekordą, kuris iki čempionato buvo 228 cm.

- Ar svajojote, kad Suomijoje laimėsite medalį“, - buvo paklaustas R. Stanys.

- Prieš kiekvienas varžybas svajoju apie medalius, vaidenasi auksas... Šiaip daug jėgų atiduota pasirengimui – džiugu, kad yra rezultatas.

- Televizijos transliacijų iš Helsinkio metu prieš kiekvieną šuolį ne kartą žegnojotės. Esate tikintis?

- Manau, kad Dievas yra... Jis man padėjo.

- Dabar jūsų laukia dar vienas iššūkis – Londono olimpiada. Ko vertėtų tikėtis iš jūsų?

- Londone susirinks viso pasaulio šuolio į aukštį elitas. Turiu visokių minčių. Mano pagrindinis tikslas žaidynėse yra prasimušti į šuolio į aukštį finalą. Tai būtų rezultatas, kuris mane pradžiugintų, būtų labai geras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.