EUROLYGA 2023

Tankai Karakase nutraukė Lietuvos rinktinės treniruotę (papildyta)

lrytas.lt. spec. korespondentas, Karakasas

Lietuvos rinktinei treniruotė baigėsi anksčiau nei planuota. (T. Tumalovičiaus nuotr.)
Lietuvos rinktinei treniruotė baigėsi anksčiau nei planuota. (T. Tumalovičiaus nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 3, 2012, 11:01 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:13 PM

Lietuvos krepšinio rinktinė, besirengianti olimpiniam atrankos turnyrui, tapo artėjančios Venesuelos nepriklausomybės dienos, kuri šalyje švenčiama liepos 5-ąją, parado įkaite.

Pirmadienį vykusią treniruotę teko nutraukti, kai Venesuelos karo akademijos salę užtvindė dūmai.

Šalia salės stovėjusi tankų kolona, kuri rengėsi paradui, užvedė variklius ir krepšininkai su treneriais buvo priversti skubėti į lauką.

Viltys, kad situacija pagerės neišsipildė - išvėdinti salės per trumpą laiką nebebuvo įmanoma. „Dujų koncentracija pasiekė tokį lygį, kad tęsti treniruotės nebebuvo įmanoma“, - sakė vienas rinktinės gydytojų Rimtautas Gudas.

„Padarėme gal pusę to, ką buvome suplanavę, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra. – Kai pradėjo veržtis dūmai, teko nutraukti treniruotę ir išeiti iš salės. Gali prisikvėpuoti smalkių, ir būtų dar blogiau.“

Rinktinės strategas tvirtino, kad šis incidentas neįneš sumaišties rinktinės pasirengimui rytojaus dvikovai su Venesuela.

„Aš sakiau, kad turime būti tvirti psichologiškai ir nekreipti dėmesio į pašalinius dalykus. Negalime sėdėti ir dėl kažko dejuoti. Mes žinojome, kad čia bus daug neįprastų dalykų. Čia tik smulkmenos. Nemanau, kad šis įvykis susijęs su tuo, kad ryt žaidžiame su šeimininkų rinktine“, - sakė K. Kemzūra.

Puolėjas Paulius Jankūnas ir vidurio puolėjas Robertas Javtokas apie incidentą kalbėjo su šypsena.

„Jie ruošiasi ir mes ruošiamės. Gal tik tokie dalykai neturėtų dubliuotis. Manau, kad komandos tai nesutrikdys', - sakė P. Jankūnas.

„Nuvažiavome į treniruotę, gavom tanko dūmų ir baigėsi treniruotė. Visada iš blogo reikia įžvelgti gero. Šiek tiek daugiau pailsėsime, gal būsime šviežesni. Per daug ilgai ruošėmės, nemanau, kad sutrumpėjusi viena treniruotė ką nors pakeis“, - kalbėjo R. Javtokas.

Ar tokie bandymai išmušti iš pusiausvyros pridės lietuviams sportinio pykčio? „To pykčio ir taip turi užtekti. Atvažiavome čia dėl olimpinio kelialapio ir jei kam nors neužtenka pykčio ar motyvacijos, jokie tankai nepadės“, - pridūrė R. Javtokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.