EUROLYGA 2023

K. Kemzūra: “Su Nigerija privalėsime žaisti agresyviau”

Remigijus Kazilionis

Rinktinės treneris K. Kemzūra pabrėžė, kad žaidžiant su Nigerija būtina staigiau grįžti į savo aikštės pusę, nes atletiški varžovai bėga labai greitai: “Reikia pasitempti”.<br>T. Tumalovičius
Rinktinės treneris K. Kemzūra pabrėžė, kad žaidžiant su Nigerija būtina staigiau grįžti į savo aikštės pusę, nes atletiški varžovai bėga labai greitai: “Reikia pasitempti”.<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2012, 12:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:12 AM

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

Kai Lietuvos rinktinės nariai po pergalės prieš Venesuelą antradienį prieš vidurnaktį Karakase sėdo vakarieniauti, iki antrosios dvikovos olimpinio atrankos turnyro B grupėje su Nigerija buvo likusios vos 18 valandų. Krepšininkams svarbiausia buvo pailsėti, o treneriams teko iškart galvoti apie naują iššūkį.

100:82 laimėtose rungtynėse su šeimininkais lietuviai įmetė net 60 proc. dvitaškių (27/45) ir lygiai pusę (9/18) tritaškių. Kęstutis Kemzūra jau rūbinėje žaidėjams pasakė: “Ne kasdien taip pataikysime, todėl privalome žaisti agresyviau, perduoti kamuolį į centrą, veržtis”.

Rinktinės treneris pabrėžė, kad žaidžiant su Nigerija būtina staigiau grįžti į savo aikštės pusę, nes atletiški varžovai bėga labai greitai: “Reikia pasitempti”.

“Turime būti organizuoti, kreipti dėmesį į detales. Pirmiausia būtina po metimo atitverti varžovus, nes jie labai “lipa ant lentos”. Nigerija žaidžia paprastą krepšinį, bet turi lyderį Ike Diogu, kuris labai stiprus baudos aikštelėje. Yra ir metikų, gerų gynėjų. Komandoje – daug individualiai pajėgių žaidėjų. Po vieną mes jų negalime nugalėti, turime juos įveikti kartu”.

Kaip vieną Lietuvos rinktinės rezervų K. Kemzūra paminėjo tai, kad ne visi krepšininkai dar pagavę žaidimo ritmą.

Atrankos turnyro pirmajame mače Nigerija 69:71 nusileido Venesuelai. I. Diogu pelnė 12 taškų, Ekene Ibekwe – 12, Anthony Skinnas ir Al-Farouqas Aminu – po 10.

Lietuvos ir Nigerijos rinktinių mačo tiesioginė transliacija per “Lietuvos ryto” televiziją – naktį ketvirtadienį 00 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.