EUROLYGA 2023

Šilutė išlydėjo boksininką E. Petrauską į Londoną

Antradienio pavakarę Šilutės mažųjų laivų uoste šurmuliavo 2010 metų pirmųjų pasaulio jaunimo olimpinių žaidynių čempiono Evaldo Petrausko išlydėtuvių į Londono olimpines žaidynes šventė.

E. Petrauskas su tėvais (O. Lidžiaus nuotr.).
E. Petrauskas su tėvais (O. Lidžiaus nuotr.).
Daugiau nuotraukų (1)

Orestas Lidžius

Jul 4, 2012, 12:18 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:34 AM

Renginyje dalyvavo ir geriausios kloties svarbiausioje pasaulio sporto šventėje šilutiškiui boksininkui, be gausaus būrio jo artimųjų ir bičiulių, linkėjo Šilutės rajono savivaldybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Lietuvos olimpinės bokso rinktinės, Lietuvos bokso federacijos vadovai, taip pat Seimo nariai sutuoktiniai Valinskai.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, tardamas sveikinimo žodį, pabrėžė, kad pirmuoju nepriklausomos Lietuvos olimpiniu čempionu tapo šilutiškis disko metikas Romas Ubartas – kaip tik vakar baigtas kurti filmas apie jį, - o E. Petrauskas yra pirmasis Lietuvos pasaulio jaunimo olimpiados aukso laimėtojas. Todėl jis norėtų matyti E. Petrauską ir Londono olimpinių žaidynių finalinėse bokso kovose. „Tikiuosi, kad jis (E. Petrauskas – aut. pastaba) bus pirmasis nepriklausomos Lietuvos boksininkas, iškovojęs olimpinį medalį“, - sakė LTOK prezidentas.

E. Petrausko išlydėtuvių proga A. Poviliūnas šilutiškiui boksininkui ir Lietuvos olimpinės bokso rinktinės vyriausiajam treneriui Vladimirui Bajevui įteikė Londono olimpinių žaidynių akreditacijos korteles.

Šilutės r. savivaldybės merė Daiva Žebelienė pamario krašto ringo riteriui padovanojo Šilutės vėliavą, - kad neštų sėkmę.

Būtent sėkmės, laimės ir dar kartą sėkmės savo auklėtiniams – E. Petrauskui ir Egidijui Kavaliauskui iš Kauno – Šilutės uoste linkėjo ir mūsų olimpinės bokso rinktinės vyr. treneris V. Bajevas.

Žodžio kišenėje niekada neieškantis A. Valinskas, prisimindamas Šilutėje praleistą vaikystę, linkėjo E. Petrauskui kaip reikiant įkrėsti savo varžovams: „Nuvažiuok, išmalk visiems snukius taip, kad sakytų: va tai gavom – tai šilutiškis buvo“.

E. Petrausko garbei buvo surengtas koncertas. Pasirodė vietiniai atlikėjai ir Inga Valinskienė.

Pats E. Petrauskas teigė, kad yra gerai pasiruošęs kovoti Londono olimpiniame ringe. „Mano sportinė forma kaip visada gera“, - šypsojosi jaunasis olimpietis.

Šventiniame renginyje dalyvavo ir pirmasis E. Petrausko treneris Vincas Murauskas. Pastarais taip pat tvirtino, kad boksininkas yra gerai pasiruošęs olimpinėms kovoms. „Jis geležinių nervų žmogus – nebijo jokio priešininko, - teigė treneris. – Dar neturėjau tokio „šalto“ boksininko, kuris naktį prieš kovą ramiausiai miega. Jam tereikia iki Olimpiados numesti 8 kilogramus“.

E. Petrauskui kelią olimpinio apdovanojimo link, V. Murausko manymu, gali pastoti vienintelis Ukrainos boksininkas Vasilijus Lomačenka, kurį dėl jo fizinių duomenų šilutiškis treneris vadina žmogumi – mašina.

Jau šį ketvirtadienį E. Petrauskas su visa Lietuvos olimpine bokso rinktine iškyla į treniruočių stovyklą Londone, kurioje iki pat liepos 25 d. ruošis svarbiausioms savo gyvenimo dvikovoms. Po to persikels į Londono olimpinį miestelį.

Beje, šią vasarą E. Petrauskas baigė 12 klasių ir įstojo į Vilniaus pedagoginį universitetą. Tad po Olimpiados jo laukia nauji išbandymai...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.