EUROLYGA 2023

Su Venesuelos treneriu susikivirčijęs L. Kleiza: „Čia - ne NBA“

lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

L. Kleiza sužaidė įspūdingai. (T. Tumalovičius)
L. Kleiza sužaidė įspūdingai. (T. Tumalovičius)
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 4, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:56 AM

Linas Kleiza iškart parodė, ko lietuviams labiausiai trūko pernykščiame Europos čempionate. Į rinktinę po metų pertraukos grįžęs puolėjas į Venesuelos krepšį įmetė 28 taškus (7 iš 9 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 2 iš 2 baudų) ir atvedė komandą į pergalę 100:82.

Per penkerias kontrolines rungtynes rengiantis olimpiados atrankai L. Kleizos rezultatyvumo vidurkis buvo 11,2 taško.

„Pasirengiamasis ir yra pasirengiamasis etapas. Ne pirmi metai žaidžiu rinktinėje, todėl suprantu, kada turiu pasiekti formą ir kada reikia pradėti gerai žaisti“, - pasibaigus dvikovai su venesueliečiais sakė L. Kleiza.

Anot jo, komanda gerai puolė: „Gynyba taip pat buvo nebloga, bet padarėme per daug klaidų, po kurių varžovai metė laisvi. Dar buvo nesusikalbėjimo, todėl yra ką tobulinti. Mes sužaidėme neblogai“.

Ar Venesuelos sirgaliai trukdė siekti pergalės? L. Kleiza teigia, jog nelabai. "Pirmoje pusėję ir antroje mačo pusėse vyko arkaklus mačas, todėl nejautėme sirgalių spaudimo".

Į klausimą, kokie debatai vyko tarp jo ir Venesuelos rinktinės trenerio, kai Lietuvos ekipa paėmė minutės pertraukėlę, o šeimininkų strategas pradėjo priekaištauti mūsų komandos nariams, L. Kleiza pasakė:  „Manau, kad jų treneris nesupranta, kur atsidūrė. Nenorėjome pažeminti Venesuelos. Čia – ne NBA. Mums reikia taškų skirtumo, nes neaišku, kaip viskas klostysis toliau. Emocijos daro savo. Galbūt treneris to dar nesupranta. Aš jam viską išsakiau angliškai. Manau, kad mano žodžius jis tikrai suprato. Tikiuosi, jog ateityje jis manęs netreniruos, nes nebus gerai".

Apie antrąją B grupės dvikovą su Nigerijos ekipa puolėjas kalbėjo: „Turėsime žaisti protingai. Stengsimės kontroliuoti tempą, nedaryti klaidų, būti vieningi. Atletiškumu nelaimėsime, reikės laimėti galva.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.