EUROLYGA 2023

L. Kleiza: „Patys kalti, kad nenusiteikėme kaip reikia“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

L. Kleiza.<br>T. Tumalovičius
L. Kleiza.<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 5, 2012, 9:14 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:28 AM

Linas Kleiza po nesėkmės mače su Nigerija olimpiniame atrankos turnyre pripažino, kad komandai koją pakišo žinojimas, jog pralaimėjimas iki 10 taškų nesutrukdys tapti grupės nugalėtojais.

“Ėjome žaisti be deramo nusiteikimo, žinodami, keliais taškais galime pralaimėti, kad grupėje liktume pirmi. Taip negalima. Po to vykstant rungtynėms pagerinti žaidimą sudėtinga”, - sakė Lietuvos rinktinės lyderis.

Pagal FIBA taisykles, jei grupėje visos trys komandos laimi vienodai rungtynių, išsidėstymas skaičiuojamas pagal koeficientą, kuris gaunasi, kai kiekvienos ekipos įmestų taškų suma dalijama iš praleistų taškų sumos. Būtent todėl lietuviai galėjo pralaimėti ne daugiau 9 taškų. Stebuklo atveju, jei Nigerija būtų nugalėjusi mūsiškius per 30 taškų, lietuviai būtų likę grupėje treti.

Anot L. Kleizos, kiekvienos ekipos žaidimas priklauso nuo motyvacijos “Einant tolyn, nusiteikimo reikia. Be jo gali daryti daug ką, bet nelabai kas išeis”.

Ar labiau apmaudu, kad Lietuvos rinktinė pirmą kartą istorijoje pralaimėjo komandai iš Afrikos?

“Nigerija laimėjo pelnytai. Privalome iš to pasimokyti. Skaudu, neskaudu – reikia žiūrėti į priekį”, - kalbėjo puolėjas.

Nigerijos pergalė reiškė, kad šį ekipa grupėje užima antrąją vietą, už ketvirtfinalio borto palikdama šeimininkus venesueliečius. Šie ir taip buvo pikti ant lietuvių, kai mūsiškiai antradienį pirmaudami prieš Venesuelos rinktinę 18 taškų dvikovos pabaigoje dar paprašė minutės pertraukėlės.

”Iš viešbučio neiname, vietiniai gal nieko mums nepadarys, - šyptelėjo L. Kleiza. – O kad supykę - toks jau yra krepšinis. Jie šiandien pirmoje mačo pusėje už Nigeriją sirgo, tik paskui suprato, kad už mus reikia pasirgti. Ką darysi, svarbu mes patekome į ketvirtfinalį”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.