EUROLYGA 2023

Ką turi daryti Lietuvos krepšininkai, kad įveiktų Puerto Riką?

LR spec. korespondentas, Karakasas

Lietuvos rinktinės laukia Puerto Riko barjeras.
Lietuvos rinktinės laukia Puerto Riko barjeras.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 6, 2012, 6:11 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:19 AM

Pralaimėjimas Nigerijos rinktinei olimpinio atrankos turnyro grupėje Lietuvos krepšininkus tarsi šaltu dušu perliejo. Matant, kaip po to komanda Karakaso „Poliedro“ arenoje treniravosi, akivaizdu, kad per ketvirtfinalio dvikovą su Puerto Riku užsivedimo tikrai netrūks. Svarbiausia bus teisinga taktika.

Kęstučio Kemzūros asistentui Mantui Šerniui puertorikiečiai žaidimo stiliumi ir charakteriu labiau panašesni ne į Nigeriją, o į kitą buvusią lietuvių varžovę grupėje Venesuelos rinktinę.

„Jie labai karšti ir priklausomi nuo rezultato. Jeigu puertorikiečiams sekasi, jie pataiko - labai užsiveda, pagauna ritmą. O jeigu kažkas ne taip, komanda gali greitai palūžti. Taip atsitiko per grupės rungtynes su Graikija, kai ketvirtojo kėlinio viduryje J.J. Barea iš pykčio gavo dvi neprotingas pražangas ir Puerto Riko žaidimas sustojo.“

Už varžovų žaidimo analizę rinktinėje atsakingas M. Šernius iki smulkmenų išnarstė Puerto Riko rinktinę.

Lietuvių priešininkai atkovoję kamuolį pirmiausia stengiasi sužaisti greitai, todėl bus svarbu laiku stabdyti jų kontratakas.

Puerto Rikas turi galingą priekinę liniją, kurioje – ir aukščiausias turnyro krepšininkas Peteris Ramosas.

„Kalbėjomės su treneriais, kurių komandos yra prieš jį žaidusios. Gavome patarimų, kokie pagrindiniai P. Ramoso judesiai, kur yra jo jėga ir ko jis nemėgsta“, - sakė M. Šernius.

Taip pat teks rasti vaistų prieš puertorikiečių individualius prasiveržimus: „Tai – atletiški krepšininkai, puikaus sudėjimo ir yra itin veržlūs.“

Komandos variklis, anot M.Šerniaus – J.J. Barea: „Daugiausia atakų sukasi per jį.“

„Mums bus svarbu nelaikyti jų salsos ritme. Kad ne jie šoktų, o žiūrėtų, kaip mes šokame“, - kalbėjo K. Kemzūros asistentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.