EUROLYGA 2023

L. Kunigėlis neišsižada savo skandalingų žodžių: “Visa tai, kas vyksta Karakase – kažkoks balaganas”

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

L.Kunigėlis: “Menka nauda iš to mano pasakymo, bet pačiam smagiau”
L.Kunigėlis: “Menka nauda iš to mano pasakymo, bet pačiam smagiau”
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 7, 2012, 11:25 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:37 AM

Linas Kunigėlis nemano, kad taip smarkiai reikia sureikšminti jo sparnuotą posakį, išsprūdusį per mūsų šalies ir Puerto Riko rinktinių mačo transliaciją “Lietuvos ryto” televizijos kanalu.

“Visų tų, kurie čia kovoja, ir sirgalių vardu, norėčiau pasakyti organizatoriams: ir užsikruškit su savo gendančiais autobusais, ir užsikruškit su visomis savo sąmokslo teorijomis”, - L. Kunigėlis ištarė tiesioginiame eteryje.

Rinktinės atstovas ryšiams su žiniasklaida per “Lietuvos ryto” televiziją dabar komentuoja Lietuvos ekipos kovas olimpiniame atrankos turnyre.

L. Kunigėlis neslepia, kad jį iš pusiausvyros išvedė atrankos turnyro organizatorių tyčiojimasis iš Lietuvos rinktinės. Kantrybės taurė buvo perpildyta, kai pakeliui į ketvirtfinalio mačą penktadienį esą sugedo lietuvius vežiojęs autobusas ir komandai 20 minučių teko laukti kito. “Poliedro” areną rinktinė pasiekė susispaudusi į mažytį autobusiuką.

“Visa tai, kas vyksta čia, Karakase – kažkoks balaganas. Nekaltinu paprastų žmonių, savanorių, kurie dirba čia per varžybas. Bet jiems iš viršaus yra diktuojami tam tikri dalykai”, - neabejoja L. Kunigėlis.

Išties, kai tik Lietuva nugalėjo šeimininkų rinktinę, o po to pralaimėjo Nigerijai ir dėl to Venesuela nepateko į ketvirtfinalį, Karakase prasidėjo keisti dalykai.

Rungtynių su Puerto Riku išvakarėse buvo pakeisti abu savanoriai, talkinę Lietuvos rinktinei. “Už ką? Galiu tik spėlioti – už tai, kad labai gerai dirbo ir sprendė visas problemas”, - sakė L. Kunigėlis.

Lietuvos rinktinės personalas prieš ketvirtfinalį išgirdo įspėjimų: būkite atsargūs, laukia netikėtumai.

“Galiu pasakyti, kad jau penktadienį turėjome žinių, jog mūsų rinktinės autobusas suges. Tik manėme, kad jis suges pakeliui į treniruotę, o ne į rungtynes”, - pasakojo L. Kunigėlis.

Jis Lietuvos rinktinėje dirba nuo 2004-ųjų ir iki šiol nieko panašaus neteko patirti. “Bet mes iki šiol nebuvome žaidę tokioje vietoje kaip Venesuela. Varžybos vykdavo normaliose, civilizuotos šalyse”.

Rinktinės atstovas ryšiams su žiniasklaida neabejoja, kad provokacijų scenarijus rašomas aukščiau: “Yra tam tikri žmones, kurie nuteikia minią. Skleidžiama propaganda, esą lietuviai kalti dėl to, kad Venesuela nepateko į olimpiadą. Tie paprasti vietos žmonės, kiekvieną paėmus atskirai, yra labai geri, bet gaila, kad eina kaip avių kaimenė. Esmė ta, kad rengėjai sudėjo daug vilčių į atrankos turnyrą. Kaip supratau, buvo įteigta, kad Venesuelą praktiškai jau turi kelialapį į Londoną, o kitos rinktinės susirenka kovoti dėl dviejų likusių. Ir kai toks fiasko, natūralu, kad kažkas nori išsiplauti mundurą, išsaugoti darbo vietą”.

Anot L. Kungėlio, ir krepšinyje yra žmonių kuriems gėda ir padorumas - svetimos sąvokos: “Buvo neramu, kad užkulisių dalykai nulems ketvirtfinalio baigtį. Ačiū Dievui, to neatsitiko. Jeigu jie norėjo mus paskandinti, patogiausia proga buvo šiandien. Bet teisėjai dirbo idealiai. Nepasidavė spaudimui. Buvo klaidelių, bet ir į vieną, ir į kitą pusę”.

“Menka nauda iš to mano pasakymo, bet pačiam smagiau”, - pridūrė L. Kunigėlis. Jis neatmeta, kad prieš pusfinalio rungtynes su Dominikos Respublika lietuvių irgi gali laukti nemalonios staigmenos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.