EUROLYGA 2023

R. Kaukėnas: “Dar nieko nelaimėjome, kitos rungtynės bus svarbiausios“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

R. Kaukėnas: "Žaidėme vienas už visus, visi už vieną".<br>T. Tumalovičius
R. Kaukėnas: "Žaidėme vienas už visus, visi už vieną".<br>T. Tumalovičius
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 7, 2012, 7:20 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:08 AM

Niekšiškas Puerto Riko sirgalių ir juos "Poliedro" arenoje Karakase palaikiusių venesueliečių elgesys pridėjo Lietuvos rinktinei sportinio pykčio. Prieš olimpinio atrankos turnyro dvikovą buvo nušvilptas mūsų šalies himnas, bet už tai lietuviai atkeršijo pergale 76:72 ir pusfinalyje šeštadienį žais su Dominikos Respublika.

“Buvo nemalonu girdėti tokį dalyką. Robertas Javtokas sušuko, kad tai turi mus dar labiau sutelkti. Manau, taip ir atsitiko”, - kalbėjo Rimantas Kaukėnas.

Lietuviai gerai suprato šių rungtynių svarbą ir pradžioje tai buvo juntama. “Pradėjome vangiai, tik vėliau įsivažiavome. Aš pats dar neįsivažiavęs, bet antroje mačo pusėje jau pradėjau geriau jausti komandos draugus ir džiaugiuosi, kad kažkuo galiu padėti. Puerto Rikas – labai gera rinktinė, buvo sunku iki pat pabaigos”, - kalbėjo R. Kaukėnas.

Kai paskutinę minutę puertorikiečiai persvėrė rezultatą, lietuviai nesupanikavo. “Turėjome dar 35 sekundes, norėjome sukurti gerą ataką. Šarūnas labai gerai sužaidė. Po to apsigynėme, vėl sėkmingai užpuolėme ir tai lėmė rungtynių baigtį, - sakė R. Kaukėnas. – Kovojome iš paskutiniųjų, vienas už visus, visi už vieną”.

Bet, anot vieno labiausiai patyrusių rinktinės krepšininkų, džiaugtis pergale nėra kada: “Dar nieko nelaimėjome. Kitos varžybos yra svarbiausios. Reikia pailsėti ir kibti į darbą”.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.