EUROLYGA 2023

Rusijos krepšininkai įveikė Nigeriją ir pirmieji iškovojo olimpinį kelialapį

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

Rusiijos krepšininkai pranoko Nigeriją ir gavo bilietą į Londono olimpiadą.<br>"Reuters"
Rusiijos krepšininkai pranoko Nigeriją ir gavo bilietą į Londono olimpiadą.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 8, 2012, 3:16 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:37 AM

Afrikos komandų žudikė Rusijos rinktinė nutraukė ir Nigerijos ekipos skrydį olimpiniame atrankos turnyre, užsitikrindama kelialapį į Londoną. Ketvirtfinalyje įveikę Angolą, pusfinalyje rusai 85:77 pranoko nigeriečius, kurie Karakase buvo laimėję prieš lietuvius grupėje ir prieš graikus ketvirtfinalyje.

Nigeriečiai priešinosi tik pirmajame kėlinyje. Paskui rusai didino apsukas ir itin taikliai mėtydami tritaškius (per pirmus tris kėlinius - 12 iš 22, per visą mačą - 14 iš 27) krovėsi persvarą. 26-ąją min. jie pirmavo 56:35.

Viskas atrodė aišku ir paskutiniame ketvirtyje Rusijos ekipa atsipalaidavo. Tuo pasinaudoję Nigerijos krepšininkai 36-ąją min. priartėjo iki 67:73.

Bet tuoj pat Andrejus Kirilenka įmetė dvitaškį su baudą, netrukus dvi baudas pridėjo Aleksejus Švedas ir skirtumas rusams vėl tapo pakankamai komfortiškas.

Nugalėtojų ekipoje pasižymėjo A. Švedas (22 tšk.), A. Kirilenka (19) ir Vitalijus Fridzonas (15). Nigerijai Ike Diogu ir Ade Dagunduro pelnė po 16 taškų,

Pagal olimpinio atrankos turnyro nuostatus, finalas nebus žaidžiamas. Nigerijos rinktinė dėl paskutinio, trečiojo kelialapio į Londoną sekmadienį kovos su pusfinalio poros tarp Lietuvos ir Dominikos Respublikos pralaimėtoju.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.