EUROLYGA 2023

Ispanijos krepšinio rinktinės treneris S. Scariolo nepraranda vilties nukarūnuoti JAV ekipos

Ispanijos krepšinio rinktinė nėra linkusi užtikrintai teigti, jog Londono žaidynėse jie iškovos aukso medalius.

S. Scariolo teigė, jog slaptasis Ispanijos rinktinės ginklas - komandinė dvasia.<br>G. Šiuparys.
S. Scariolo teigė, jog slaptasis Ispanijos rinktinės ginklas - komandinė dvasia.<br>G. Šiuparys.
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2012, 2:14 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:48 AM

„Greičiausiai JAV rinktinė yra gerokai pranašesni už kitus, tačiau mes dar pažiūrėsime“, - pareiškė ispanų trenerio Sergio Scariolo, kuris su savo auklėtiniais yra iškovojęs du Europos krepšinio čempionato titulus.

S. Scariolo gerbia varžovus ir tikina, kad niekam žaisti su JAV komanda nėra lengva. Pasak trenerio, didžiausi favoritai laimėti auksą yra amerikiečiai, tačiau ispanai taip pat pasirengę tai padaryti.

„Visi tikisi, jog JAV laimės aukso medalius. Turi gerbti tai, kad jie yra favoritai ir faktą, jog be mūsų šeimų ir draugų, niekas netiki, kad jie gali pralaimėti“, - šypsodamasis į pastabą, jog ekspertai ispanams žada sidabrą, reagavo 51 metų treneris. - „Jeigu JAV ekipa demonstruos aukščiausio lygo žaidimą, juos nugalėti bus itin sunku, tačiau mes turime savo stipriųjų pusių“.

JAV krepšinio rinktinė per istoriją varžėsi 16-oje olimpinių turnyrų ir savo sąskaitoje turi net 13 aukso medalių. Kai kurie krepšinio ekspertai šių metų amerikiečių rinktinę lygina su 1992 “Svajonių komanda“, pakerėjusia viso pasaulio širdis.

Tačiau S. Scariolo taip pat nepėsčias. Jo komandoje – ne vienas NBA rungtyniaujantis krepšininkas, tarp kurių yra puikiai žinomi broliai Pau ir Marcas Gasoliai, Jose Calderonas ir Serge'as Ibaka.

Ispanijos rinktinę krečia ir traumos – klaustukas kabo ties Juanu Carlosu Navarro ir buvusiu „Denver Nuggets“ žaidėju Rudy Fernandezu, kurie atsigaudinėja po traumų. S. Scariolo olimpiadoje teks verstis be Ricky Rubio, kuris gydosi po kelio operacijos.

„Šios traumos – rimta netektis. R. Rubio ekipoje atliko itin svarbią rolę, todėl sakyti, jog jo netruks – negaliu, tačiau šiuo metu norėčiau kalbėti apie tuos, kurie galės žaisti, o ne tuos, kurių nebus“, - nukirto strategas ir iškart pridūrė, jog R. Fernandezo ir J. C. Navarro sveikata sparčiai taisosi.

S. Scariolo atskleidė, jog vienu stipriausių ekipos kozirių laiko komandinę dvasią.

„Turime talentingus ir atsakomybę prieš vienas kitą jaučiančius žaidėjus. Greičiausiai tai ir yra mūsų paslaptis“, - tikino treneris. - „Tai ne tik talentas, bet ir komandinis darbas, troškimas žaisti kartu, padėti vienas kitam. Visi labiau stengiasi dirbti komandos labui, o ne dėl individualaus pasirodymo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.