EUROLYGA 2023

JAV krepšinio rinktinei olimpinius medalius prognozuoja ir varžovai

NBA žvaigždėms olimpinis auksas – savaime suprantamas dalykas. JAV vyrų krepšinio rinktinė olimpiadoje dalyvavo 16 kartų ir 13 iš jų lipo ant aukščiausiojo nugalėtojų pakylos laiptelio.

Iš JAV rinktinės žvaigždžių sirgaliai tikisi aukščiausios prabos medalių.<br>AP
Iš JAV rinktinės žvaigždžių sirgaliai tikisi aukščiausios prabos medalių.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 9, 2012, 1:23 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:53 AM

„Antra vieta JAV rinktinei yra tiesiog nepriimtina“, - patikino legendinis puolėjas Hakeemas Olajuwonas, su JAV „Svajonių komanda“ iškovojęs olimpinį auksą 1996-aisiais Atlantoje.

Žaidęs kartu su Shaquille'u O'Neilu, Chalesu Barkley ir Scottie Pippenu, iš Nigerijos kilęs krepšininkas greitai perprato sistemą.

„Gyvendamas JAV supratau, kad rinktinės tikslas ir sirgalių lūkesčiai susiję tik su pirmąja vieta“, - sakė H. Olajuwonas.

Į geriausių visų laikų JAV krepšininkų penkiasdešimtuką patenkantis H. Olajuwonas dukart tapo NBA čempionu su „Houston Rockets“ ekipa (1994 ir 1995 m.).

„Olimpinis medalis – didžiulis pasiekimas, kaip ir NBA čempionų žiedas. Džiaugiuosi, kad per savo karjerą sugebėjau pasiekti abu“, - kalbėjo puolėjas.

JAV rinktinė 2004-aisiais Atėnuose vykusių olimpinių žaidynių pusfinalį su Argentinos rinktine prisimena kaip košmarą, privertusį pasitraukti iš kovos dėl olimpinio aukso.

„Rockets“ ekipai atstovaujantis Luisas Scola Argentinos rinktinę atvedė iki olimpinio aukso.

„Labai didžiavausi tuo, kad mums pavyko iškovoti auksą. Tai davė labai daug patirties“, - pasakojo L. Scola.

2008-aisiais Pekine čempionų titulą gynę argentiniečiai šį kartą kopė ant trečiojo nugalėtojų pakylos laiptelio. JAV rinktinė ketvirtfinalyje vėl susitikusi su Argentinos komanda pasiekė revanšą, o finale įveikusi ispanus susigrąžino nugalėtojos vardą.

L. Scola ruošiasi ir Londono olimpinėse žaidynėse su Argentinos rinktine kovoti dėl medalių, tačiau neabejoja JAV rinktinės sėkme.

„Amerikoje yra daugybė talentingų krepšininkų, todėl jų galimybės laimėti medalį yra didžiulės. Jų sėkme tiesiog negalima abejoti“, - įsitikinęs L. Scola.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.