EUROLYGA 2023

Kas dar gali pasibelsti į Lietuvos olimpinę rinktinę?

Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) po savaitgalio varžybų privalo užsakyti dar 13 papildomų olimpinių aprangų komplektų sportininkams. Be Venesueloje kelialapį į olimpiadą šeštadienį iškovojusių dvylikos krepšininkų, Lietuvos olimpinės rinktinės nariu tapo ir lengvaatletis dešimtkovininkas Darius Draudvila, kuris Baltarusijoje įvykdė olimpinį B normatyvą. „Turime jau 63 olimpiečius ir tai beveik jau galutinis rinktinės narių skaičius. Prie šio sąrašo dabar gali prisijungti tik dviratininkės“, - teigė LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas.

Lietuvos krepšininkai vieni iš paskutiniųjų šeštadienį iškovojo kelialapį į Londono olimpiadą.<br>AP
Lietuvos krepšininkai vieni iš paskutiniųjų šeštadienį iškovojo kelialapį į Londono olimpiadą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Jul 9, 2012, 9:45 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 7:27 AM

„Liepos 13 dieną per LTOK vykdomojo komiteto pasitarimą galutinai patvirtinsime Lietuvos olimpinės rinktinės sudėtį Londono olimpiadoje. Ji nebus gausiausia per visą visą mūsų dalyvavimo olimpiadose istoriją, tačiau tikrai solidi: nuo 63 iki 66 sportininkų“, - sakė LTOK vadovas A. Poviliūnas.

Dar praėjusią savaitę LTOK prezidentas tikino, kad be Lietuvos krepšinio rinktinės į Londoną važiuos 50-55 sportininkai, o kartu su krepšininkais atletų delegacija nesieks 70 žmonių.

„Per paskutiniąsias dienas iki Vykdomojo komiteto posėdžio savo verdiktą turi pasakyti tik dviejų sporto šakų atstovai – dviratininkai ir lengvaatlečiai“, - sakė A. Poviliūnas.

Pirmadienį paaiškėjo, kad lengvaatlečiai jau uždarė atrankos į olimpiadą sezoną.

„Paskutinysis buvo D. Draudvila, kuris kelialapį iškovojo šeštadienį Baltarusijoje vykusiose dešimtkovininkų varžybose. Lengvaatlečių desantas mūsų šalies olimpinėje rinktinėje tikrai bus rimtas – net 20 sportininkų. Iš viso A ir B olimpinius normatyvus įvykdė 24 atletai, tačiau visų vežti negalime - mus stabdo varžybų reglamentas“, - sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva.

Kaip teigė LLAF atstovė, viską lemia kvotos - B normatyvą įvykdę sportininkai olimpiadoje galėtų dalyvauti tik tuo atveju, jei neatsirastų Lietuvos atstovo, kuris įvykdytų A normatyvą.

„Pavyzdžiui, diskininkas Virgilijus Alekna turi įvykdęs A normatyvą, o Andrius Gudžius – B. Jei jis įvykdytų A normatyvą, taip pat galėtų varžytis Londone, tačiau dabar mes jau turime savo atstovą šioje rungtyje ir papildomos kvotos negauname. Tokia pati situacija ir su septinkovininke Austra Skujyte ir jos kolege“, - sakė N. Medvedeva.

Paskutinėmis olimpinės rinktinės narėmis galėtų tapti treko dviratininkės 3 km persekiojimo lenktynių rinktinės narės Vilija Sereikaitė, Aušrinė Trebaitė ir Vaida Pikauskaitė.

„Tarptautinė dviračių sporto sąjunga mūsų moterų rinktinę įtraukė į rezervą. Komanda yra arčiausiai Londono tarp visų ekipų, kurios neprasimušė į olimpiadą. Jei kelialapį turinti šalis praneš, kad dėl vienų ar kitų priežasčių nesurenka moterų ekipos, pirmoji eilėje stovi Lietuva. Skambinomės į tarptautinę sąjungą, bandėme aiškintis ar turime šansų, tačiau mums niekas nesuteikė jokios aiškios informacijos.

Jei iki ketvirtadienio nepaskambins ir nepasakys, kad skiriame jums vietą, tada apskritai nepaskambins ir olimpiada vyks be Lietuvos ekipos“, - sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.