EUROLYGA 2023

Po pergalės Karakase Lietuvos rinktinė turėjo laiko ir vakarėliui iki paryčių, ir baseinui

Lrytas.lt spec. korespondentas, Karakasas

R. Javtokas, P. Jankūnas, T. Delininkaitis ir kiti krepšininkai darbą padarė - Lietuvos rinktinė pateko į Londono olimpiadą.<br>R. Kazilionio nuotr.
R. Javtokas, P. Jankūnas, T. Delininkaitis ir kiti krepšininkai darbą padarė - Lietuvos rinktinė pateko į Londono olimpiadą.<br>R. Kazilionio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Jul 9, 2012, 11:05 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 8:02 AM

Džiaugsmas po nuveikto didžiulio darbo, šokiai su sirgaliais, vakarėlis iki paryčių – toks buvo Lietuvos krepšinio rinktinės vyrų laisvalaikis Karakase po to, kai mūsiškiai olimpiniame atrankos turnyre iškovojo kelialapį į Londono žaidynes.

„Laukia finalas. Su rusais. Prie baseino“, - iškart po pergalės atrankos pusfinalyje prieš Dominikos Respubliką pokštavo Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Rusai šeštadienį laimėjo kitą pusfinalį prieš Nigeriją ir taip pat pateko į Londoną.

Po mačo su dominikiečiais Lietuvos rinktinės autobusą prie „Gran Melia“ viešbučio pasitiko beveik 100 sirgalių, palaikiusių komandą „Poliedro“ arenoje per visą atrankos turnyrą. Padėkos buvo abipusės: aistruoliai lenkėsi krepšininkams už pergalingą turnyrą, šie gerbėjams – už ištikimybę.

Kęstutis Kemzūra sakė: „Labai ačiū jums, kad esate kartu. Net tada, kai visa salė nušvilpė mūsų himną, mes girdėjome jūsų balsą.“  Treneris pakvietė sirgalius būti su rinktine ir Londone.

Kai sirgaliai užvedė savo tradicinę skanduotę „Kas nešokinės, kas nešokinės, ta py…as“, kartu šokinėjo ne tik Lietuvos rinktinė, bet ir nė žodžio lietuviškai nesuprantantys vietiniai savanoriai, kurie lydėjo turnyre dalyvavusias komandas.

„Mes važiuojam į Londoną, ša la la la la!“ - dainavo įsismaginę sirgaliai.

Viešbutyje kartu pavakarieniavę Lietuvos krepšininkai šventė. Dalis žaidėjų nuvažiavo į naktinį klubą. Tie, kurie nenorėjo, iškart susirinko viešbučio pirmajame aukšte. Netrukus prisijungė Rusijos komandos nariai, paskui iš miesto grįžo lietuviai. Smagus vakarėlis tęsėsi, kol virš Karakaso ėmė kilti saulė.

Sekmadienį dalis krepšininkų ėjo pasivartyti ten, apie ką buvo šnekėjęs R. Javtokas, – prie baseino.

Matydami, kaip į lemiamas rungtynes dėl paskutinio olimpinio kelialapio rengiasi Nigerijos ir Dominikos Respublikos rinktinių komandos, lietuviai džiaugėsi: „Tikrai gerai, kad mums šiandien jau žaisti nereikia.“

Pirmadienio vidurdienį mūsų šalies rinktinė išsikraustys iš „Gran Melia“ ir važiuos į Karakaso oro uostą. Venesuelą ir Lietuvą skiria 7,5 val. Kai Lietuvoje bus antra valanda nakties iš pirmadienio į antradienį, komanda – tuo pačiu „Lufthansa“ reisu kaip ir sirgaliai – pakils skrydžiui į Frankfurtą.

Ten rinktinė persės į specialiai užsakytą lėktuvą ir antradienį popiet leisis Kauno oro uoste.

Grįžusi namo komanda išsiskirstys kelioms dienoms poilsio. Iškart po to Palangoje prasidės treniruočių stovykla – paskutinė prieš Londono olimpiadą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.