EUROLYGA 2023

Trumparegis lankininkas iš Pietų Korėjos Londone sieks pakeisti šalies istoriją

Pietų Korėjos lankininkas Imas Dongas-Hyunas yra toks taiklus, kad galėtų iš 70 metrų atstumo užmerktomis akimis pataikyti buliui į akį. O žinant, kad I. Dongas-Hyunas yra praktiškai aklas, akių atmerkimas nieko nepakeistų.

Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Jul 10, 2012, 8:27 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:40 AM

Buvęs pirmuoju numeriu pasaulio reitinge ir dukart olimpinio aukso laimėtojas savo prastą regėjimą kompensuoja neįtikėtinu nuoseklumu. I. Dongas-Hyunas sugeba tobulai pakartoti kiekvieną įtempimą. 26 metų lankininkas, kuris aukso medalius iškovojo Atėnuose ir Pekine, taip gerai išmoko „jausti“ šūvį, jog net atsisako visų pasiūlymų lazerinei akių operacijai.

I. Dongas-Hyunas turi itin stiprią trumparegystę, tačiau jis atsisako varžybų metu dėvėti kontaktinius lęšius, kurie, pasak sportininko, jam trukdo jaustis laisvai.

„Šaudydamas nepatiriu jokių problemų ar sunkumų, todėl man nereikia ir akinių. Taikinio aiškiai nematau, tačiau man tai nepatogumų nesukelia“, - teigė I. Dongas-Hyunas.

I. Dongas-Hyunas pasaulio reitinge nukrito į antrąją poziciją, vietą užleidęs amerikiečiui Brady Ellisonui, tačiau korėjietis demonstruoja puikią formą ir Londono žaidynėse individualiose varžybose bus favoritas laimėti auksą.

Nors šaudymo iš lanko reitingo viršūnė ir priklauso JAV sportininkui, čia vis tiek nebuvo apsieita be Pietų Korėjos pagalbos. I. Dongas-Hyunas teigė, jog B. Ellisonui padėjo Lee Ki-sikas, kuris 2006 metais pradėjo treniruoti JAV rinktinę.

„Jis buvo mokomas sistemiškai. Buvo tobulinami net ir paprasti įgūdžiai. Manau, kad dabar B. Ellisonas jaučia lanką ir visa tai nutiko po to, kai jis susitiko su treneriu iš Pietų Korėjos“, - teigė I. Dongas-Hyunas.

Pietų Korėjos vyrų rinktinė komandinėse šaudymo iš lanko varžybose dominavo ir Sidnėjuje, ir Atėnuose, ir Pekine, tačiau individualiose varžybose laimėti titulų jiems niekaip nepavyksta. I. Dongas-Hyunas tokį likimą pakeisti ketina Londone, tačiau jeigu jam to padaryti nepavyks, jis neketina ant vinies pakabinti lanko.

„Niekada negalvojau apie pasitraukimą. Lankininku būsiu tiek, kiek galėsiu. Svarbiausia, jog galiu pasiekti savo tikslų. Baigti karjeros tikrai neplanuoju“, - teigė lankininkas ir užsiminė, jog po 2012 metų olimpiados vienas aspektas jo gyvenime pasikeis.

„Gandai – teisybė. Po Londono žaidynių susituoksiu. Mano mergina taip pat buvo lankininkė. Ją sutikau kai mokiausi koledže. Dabar ji – mokytoja“, - atviravo I. Dongas-Hyunas, Londone sieksiantis pasidabinti individualių varžybų auksu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.