EUROLYGA 2023

Lietuvos tinklininkai pergale pradėjo pasaulio jaunių čempionatą

Kipre vykstančio pasaulio jaunių (iki 19 metų) paplūdimio tinklinio čempionato pirmajame O grupės mače trečiadienį kelmiškis Gilbertas Kerpė ir raseiniškis Arnas Rumševičius 2-0 (21:11, 21:13) nugalėjo latvius Tomą Prokofjevą ir Ričardą Ziedinį.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2012, 6:34 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 6:01 AM

Mačas truko 29 min.

Lietuviai trečiadienį dar susitiks su Kipro, o ketvirtadienį - su Serbijos tinklininkais.

Merginų varžybose pergalę į savo sąskaitą įsirašė praėjusių metų Europos jaunių (iki 18 metų) čempionės Ieva Dumbauskaitė su Monika Povilaitytė. B grupėje žaidžiančios lietuvės pirmajame mače turėjo žaisti su meksikietėmis Maira Santakrus (Mayra Santakruz) ir Glorija Santojo (Gloria Santoyo), tačiau viena iš varžovių dėl vėlavusio skrydžio nespėjo atvykti į Kiprą, todėl Meksikos duetui buvo įskaitytas pralaimėjimas.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė ketvirtadienį kovos su nugalėtojų titulą ginančiomis lenkėmis Karolina Baran ir Katarzyna Kociolek bei su alžyrietėmis Wissem Dali irKatia Bounser.

Pergalė taip pat buvo įskaityta ir 2011-ųjų metų Europos jaunių iki 18 metų čempionėms Ievai Dumbauskaitei su Monika Povilaityte (18-tas reitingas), kurios turėjo žaisti prieš Meksikos duetą Mariją Santakruz ir Gloriją Salzar (15-tas reitingas). Viena varžovių dėl vėlavusio skrydžio nespėjo atvykti į Kiprą. Rytoj lietuvaitės dėl pirmosios vietos grupėje varžysis su praėjusių metų Pasaulio jaunių iki 19 metų čempionėmis Kataržyna Kociolek ir Karolina Baran (2-as reitingas) iš Lenkijos ir Katia Bounser ir Wissem Samia Dali iš Alžyro (31-as reitingas).

 „Patekome į grupę su dviem stipriausiomis turnyro komandomis – Meksika ir Lenkija. Šitos pačios lenkaitės laimėjo pasaulio čempionatą pernai, o meksikietės viena pajėgiausių Pietų Amerikos porų savo amžiaus kategorijoje. Su meksikietėmis nutiko nesusipratimas, o su lenkėmis kovosime dėl pirmosios vietos grupėje. Abi ekipos puikiai pažįsta viena kitą: žiemą turėjome bendrą pasirengimo stovyklą, daug kartų kovojome įvairiose varžybose, tad jokių staigmenų neturėtų būti. Viską lems tai, kaip kuri komanda jausis varžybų dieną. Labai svarbu laimėti ir gauti kuo aukštesnį reitingą atkrintamosiose,“- situaciją komentavo sportininkių treneris Tadas Donėla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.