EUROLYGA 2023

Prancūzai Lietuvą laiko pavojinga varžove

Patekęs į vieną grupę su Kęstučio Kemzūros vyrais Prancūzijos rinktinės treneris neabejojo, kad lietuviai Londone sieks revanšo už nesėkmę Europos čempionate.

T. Parkeris - Prancūzijos rinktinės lyderis.<br>„Tp9.net” nuotr.
T. Parkeris - Prancūzijos rinktinės lyderis.<br>„Tp9.net” nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2012, 9:05 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:49 AM

„Lietuvos rinktinė olimpiadoje bus labai pavojinga”, – įsitikinęs Vincent’as Collet.

Prancūzijos rinktinės treneris atidžiai sekė olimpinio atrankos turnyro Venesueloje kovas.

Sužinojęs, kad 2011-ųjų Europos vicečempionams po burtų traukimo per olimpinio turnyro grupės varžybas Londone teks žaisti vienoje grupėje su Lietuvos ir Nigerijos krepšininkais, „Les Bleus” treneris pagarbiai įvertino būsimus varžovus.

„Skirtingai nuo 2012-ųjų Europos čempionato, į rikiuotę vėl grįžo Linas Kleiza ir Jonas Mačiulis.

Dabar Lietuvos rinktinė labiau panaši į tą komandą, kuri užėmė trečiąją vietą 2010 metų pasaulio čempionate. Be to, dar yra ir Šarūnas Jasikevičius, – būsimus varžovus analizavo V.Collet. – Neabejotina, kad lietuviai bus kupini revanšo jausmų po mūsų sėkmės prieš juos per Europos čempionato dvikovą jų namuose.”

2011-ųjų rugsėjį Vilniaus „Siemens” arenoje per „Eurobasket 2011” antrojo etapo rungtynes K.Kemzūros komanda 67:73 nusileido būsimiems žemyno vicečempionams.

Olimpinė Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių akistata vyks rugpjūčio 2-ąją per trečiąjį A grupės turnyro Londone turą.

„Aišku, kad iš karto jausime spaudimą, žaisdami paeiliui su JAV, Argentina ir Lietuva.

Kita vertus, mes neprarasime jokių šansų net pralaimėję šiuos tris mačus. Jeigu taip nutiktų, mūsų vietą ketvirtfinalyje lemtų dvikovos su Tunisu ir Nigerija”, – neabejojo V.Collet.

A grupės turnyre lietuviai bus vieninteliai „Les Bleus” varžovai iš Europos. Be to, Prancūzijos rinktinės treneris įspėjo, kad negalima iš anksto nuvertinti ir afrikiečių.

„Galėjome savo grupėje turėti Lietuvą ir Rusiją. Bet Nigerija atrankos turnyre taip pat parodė nagus. Ji įveikė Lietuvą ir Graikiją, o mačo su rusais pabaigoje sugebėjo sumažinti skirtumą iki 6 taškų, – priminė V.Collet. – Tai labai atletiška komanda, ji visada žaidė kietą krepšinį. Be to, atrankoje nigeriečiai dar pataikė ir tritaškius.”

Prancūzas neslėpė, kad strateginis jo vadovaujamos rinktinės tikslas olimpinio turnyro grupės varžybose – ketvirtfinalyje išvengti Ispanijos patekus tarp 8 stipriausių ekipų.

„Ketvirtfinalyje mūsų kelyje turėtų atsidurti Ispanija, Brazilija ir Rusija ar galbūt Australija, atsižvelgus į tai, kad liksime antri, treti arba ketvirti, nes pirmoji vieta mūsų grupėje atrodo nepasiekiama (ji iš anksto prognozuojama JAV rinktinei. – Red.). Visos šios ekipos yra labai aukšto lygio, todėl prasibrauti dar toliau bus labai sunku. Tačiau jeigu į mūsų grupę būtų patekusi Rusija, net prasimušti į ketvirtfinalį būtų gerokai sunkiau”, – neabejojo Prancūzijos rinktinės treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti