EUROLYGA 2023

44-erių žydės amputuotomis kojomis tikslas - trys parolimpinės

44-erių žydė Pascale Bercovitch - parolimpietė, žurnalistė ir filmų kūrėja. Būdama septyniolikos metų ji neteko abiejų kojų, bet tai nesumažino jos entuziazmo sportui. Iš Paryžiaus persikėlusi gyventi į Izraelį, ji pradėjo atstovauti šiai šaliai parolimpinėse žaidynėse. 2008 metais ji irklavo Pekino olimpiadoje, o dabar ruošiasi Londono olimpinėms žaidynėms, kur ketina varžytis dviračių lenktynėse.

Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“

2012-07-13 11:22, atnaujinta 2018-03-18 04:55

P. Bercovitch sako, kad sportuodama jaučia dvigubą pareigą - padėti plėtoti šią sporto šaką ir kartu būti pavyzdžiu kitiems - sveikiems ir neįgaliems žmonėms. „Aš žinau, kad žmonės, žiūrėdami į mane, palaiko mane, seka mane, jiems aš esu labai svarbi. Jie galvoja - tai nieko baisaus, ji neturi kojų, bet yra mama, sportininkė, be to, rodo labai gerus rezultatus. Žmonės mano, kad aš taip pat viską galiu“, - sako moteris.

P. Bercovitch Londone varžysis trejose rungtyse - atskiro staro lenktynėse, dviračių plento ir grupinėse plento lenktynėse. Pasak jos trenerio, P. Bercovitch turi šansą iškovoti bronzą, tačiau dar ne šiose žaidynėse, o 2016-aisiais Rio de Žaneire vyksiančioje olimpiadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.