EUROLYGA 2023

D. Dzindzaletaitę stebėję treneriai: „Galėjome iškovoti ir aukso medalį“

Dovilė Dzindzaletaitė pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionate Ispanijoje pirmoji iš lietuvių pasipuošė medaliu. Ketvirtadienį trišuolio rungtyje sportininkė iškovojo sidabro medalį. Prieš pirmenybes tikėjusi, kad dalyvaus rungties finale, mergina pranoko savo lūkesčius.

D. Dzindzaletaitė nuskriejo 14 metrų bei 17 centimetrų ir, pakartojusi pasaulio jaunimo čempionatų bei pagerinusi Lietuvos rekordą, užėmė antrąją vietą.<br>A. Pliaidis.
D. Dzindzaletaitė nuskriejo 14 metrų bei 17 centimetrų ir, pakartojusi pasaulio jaunimo čempionatų bei pagerinusi Lietuvos rekordą, užėmė antrąją vietą.<br>A. Pliaidis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2012, 1:32 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 4:44 AM

„Dovilė labai džiaugiasi medaliu, yra pakylėta, - teigia Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Jezepčikas. - Ji važiavo kovoti dėl aukštų vietų, planavo dalyvauti finale. Jau kvalifikacinėse kovose matėsi, kad mergina kovos dėl pačių aukščiausių vietų. Reikėjo tik įrodyti, jog galime iškovoti medalį“.

Kova dėl medalių vyko tik tarp trijų šuolininkių, kurios pirmavo nuo pat pirmo bandymo. Pirmas Dovilės šuolis buvo 13.59 m, antras - peržengtas, trečiu ji pakartojo asmeninį rekordą - 13.73 m. Prieš lemiamus tris šuolius ją lenkė Ana Peleteiri (Ispanija), pasiekusi geriausią pasaulio sezono rezultatą (14.17) ir kubietė Liuba M. Zaldivaz (13.90). Ketvirtas Dovilės šuolis buvo 13.60 m., o penktu ji nuskriejo 14.17 m, pagerindama Lietuvos rekordą ir pasivydama varžybų lyderę. Šeštieji šuoliai lyderėms buvo nesėkmingi ir dėka geresnio antrojo rezultato pasaulio čempione tapo A.Peleteiri, o D.Dzindzaletaitė su tokiu pačiu rezultatu iškovojo pasaulio čempionato sidabro medalį.

„Dovilės medalis buvo sunkiai iškovotas, tačiau mergina buvo labai gerai pasiruošusi, - pasakojo Barselonoje esantis K.Jezepčikas. - Per svarbiausias varžybas pasiekė geriausią formą ir parodė kovotojos charakterį. Nebuvo lengva, tačiau jeigu Dievai būtų buvę mūsų pusėje, galėjome iškovoti ir aukso medalį. Mes paskutiniu bandymu mėginome ją aplenkti, tačiau dėl 400 metrų bėgimo buvo padaryta ilga pertrauka ir Dovilė negalėjo šokti keturias minutes. Tai sutrukdė.

Pagal oficialius reitingus lyderė buvo Kubos sportininkė, tačiau kai ispanė nušoko daugiau nei keturiolika metrų, jos kova pasibaigė. Dovilė kovojo iki galo ir pasiekė Lietuvos rekordą bei iškovojo medalį. Pratęsėme tradiciją grįžti su apdovanojimais, tai nuotaikos labai geros“.

D.Dzindzaletaitė - ketvirta Lietuvos lengvaatletė pasaulio jaunimo čempionatų prizininkė. Iki šiol aukso medalį buvo laimėjęs Andrius Gudžius, o sidabro - Viktorija Žemaitytė ir Airinė Palšytė.

„Daugiau medalių šiose pasaulio pirmenybėse sunku tikėtis, tačiau galvojame, kad finalininkų dar turėsime“, - tikina Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris K.Jezepčikas.

Lietuvos sportininkai Barselonoje viskuo patenkinti ir gali visą dėmesį sutelkti tik varžyboms.

„Sąlygos geros, organizacija gera. Gyvename netoli stadiono, transportu ir maitinimu esame patenkinti“, - dėstė K.Jezepčikas.

Pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas baigsis sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.