EUROLYGA 2023

Pasaulio irklavimo čempionate – pirmoji pataisa rekordų lentelėje (video)

Trakuose vykstančiame pasaulio jaunimo iki 23 m. irklavimo čempionate ketvirtadienį pagerintas pirmasis pasaulio rekordas. Nors irklavime oficialių rekordų nėra, tačiau Australijos merginų keturvietė padarė pataisą geriausių pasaulio čempionatų rezultatų suvestinėje. 2000 m paguodos plaukime australės įveikė per 6.22,11 min. – ankstesnis geriausias pasiekimas šioje valčių klasėje buvo 0,73 sek. prastesniis, o jis nuo 2011 m. priklausė Vokietijos keturvietei.

Pasaulio jaunimo irklavimo čempionato varžybų akimirkos.<br>M.Kazlauskaitė
Pasaulio jaunimo irklavimo čempionato varžybų akimirkos.<br>M.Kazlauskaitė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 13, 2012, 1:56 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:03 AM

Laimėjusios paguodos plaukimą, Australijos atstovės pateko į pagrindinį A finalą ir sekmadienį kovos dėl čempionato apdovanojimų.

Tiesioginį kelialapį į pusfinalį pelnė viena didžiausia Lietuvos rinktinės vilčių. Birželio mėnesį tapusios Europos jaunių čempionėmis tapusios Milda Valčiukaitė ir Ieva Adomavičiūtė porine dviviete 2000 m nuotolį įveikė antros (7.28,16 min.), jos atsiliko tik nuo dueto iš Baltarusijos, bet aplenkė amerikietes, vokietes ir latves.

Nors šios Lietuvos irkluotojos yra beveik 5 metais jaunesnės už daugelį čempionato dalyvių, tikimasi, kad Ieva ir Milda sugebės prasimušti į finalą ir kovoti dėl apdovanojimų. Bilietus į pusfinalį iškovojo porinę dvivietę irklavę Dominykas Jančionis ir Aurimas Adomavičius. Jie savo klasėje konkuravo su dar 17 porų, tačiau dabar varžovų ratas sumažės: mūsiškiai atrankos plaukime užėmė 2-ąją vietą (nugalėjo duetas iš Naujosios Zelandijos) ir kovą dėl apdovanojimų tęs pusfinalyje.

Nepasisekė vienviečių valčių klasėje plaukusiam Karoliui Sunklodui. Jis tik 1,26 sek. atsiliko nuo varžovo iš Alžyro ir užėmė 5-ąją vietą, Karolis varžybas galės tęsti paguodos plaukime.

Atkakli kova vyko ir vaikinų pavienių dviviečių atrankoje, kur dalyvavo Ernestas Žarskis ir Kęstutis Juozėnas. Mūsų šalies atstovai, deja, liko paskutiniai, nors nuo 4 ir 5 vietas užėmusių Graikijos ir Latvijos irkluotojų atsiliko tikrai nedaug.

Vaikinų porinę dvivietę irklavo Joris Medeišis ir Edmundas Sameto. Jie savo atrankos plaukime užėmė 5-ąją vietą ir į pusfinalį nepateko. Šioje valčių klasėje startavo 20 ekipų.

Vytautas Butkus vienviečių varžybose irgi turės tęsti kovą paguodos plaukime: jis nuotolį įveikė per 7.22,74 min. ir užėmė 4-ąją vietą, aplenkęs irkluotoją iš JAV.

Lietuvos vaikinų aštuonvietė savo atrankos plaukime finišavo paskutinė, penkta – 5.58,53 min. Tarp 10 šios rungties įgulų mūsiškių laikas – pats prasčiausias.

Į finalą iškart pateko 1-2 vietas užėmusios komandos., o greičiausiai nuotolį atrankos plaukime įveikė vokiečiai – 5.36,79 min.

Ketvirtadienio pavakarę vykusiuose paguodos plaukimuose dalyvavo dar trys mūsų šalies atstovų valtys. Trečiadienį dėl per lengvos valties praradę užimtą trečiąją vietą atrankos plaukime ir todėl priversti dar sykį kovoti distancijoje, Mantas Tamaliūnas ir Mindaugas Švarcas paguodos plaukime finišavo treti ir dabar kovą tęs pusfinalyje.

Deja, nepasisekė keturvietėms: ir su vairininku ir be vairininko. Karolis Sutula, Tomas Sutula, Tomas Čaikauskas, Žygimantas Gališanskis ir Edgaras Savickis penkių valčių paguodos plaukime finišo liniją kirto paskutiniai.

Nepasisekė ir kitai mūsų įgulai - Dominykas Bernotas, Kristijonas Bernotas, Žygimantas Birgiola ir Jonas Kindurys - paguodos plaukime liko paskutiniai ir dėl apdovanojimų nebekovos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.