EUROLYGA 2023

Lietuvos Antidopingo agentūra: Lietuvos olimpiečiai, išskyrus A. Didžbalį, yra „švarūs“

Lietuvos olimpinėje rinktinėje daugiau dopingo skandalų bombų neturėtų „sprogti“ – tuo įsitikinusi šalies Antidopingo agentūros vadovė Ieva Lukošiūtė-Stanikūnienė. Vadovė prasitarė, jog visi mūsų šalies olimpinės rinktinės nariai yra patikrinti dėl draudžiamų medicininių preparatų sporte vartojimo, o neseniai kilusį skandalą su sunkumų kilnotoju Aurimu Didžbaliu ji numatė. „Mes šį sportininką tikrinome šešis kartus ir paskutiniojo karto atsakymas nebuvo jam palankus. Pirmieji lietuvio testų atsakymus gavo Tarptautinė federacija ir ji paskelbė savo verdiktą – mūsų mėginių rezultatai dabar turi patariamąjį žodį“, - aiškino I. Stanikūnienė.

Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) jau liepos 6-ąją pranešė, kad Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame 2012 m. Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, buvo rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.
Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) jau liepos 6-ąją pranešė, kad Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame 2012 m. Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, buvo rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2012-07-15 17:47, atnaujinta 2018-03-18 03:21

Kaip aiškino Antidopingo agentūros direktorė, dėl dopingo vartojimo buvo patikrinti beveik visi olimpinės rinktinės nariai.

„Trūksta tik kelių krepšininkų testų. Mes negalėjome iš jų paimti mėginių, nes jie važinėjo, treniravosi. Bet tikiu, kad krepšininkai yra atsakingi žmonės ir nevartoja jokių draudžiamų medikamentų. Visi olimpinės rinktinės testai buvo neigiami ir likusių kelių žaidėjų mėginiai, tikiuosi, taip pat bus „švarūs“, - sakė I. Stanikūnienė.

Antidopingo agentūros vadovė sakė, kad visą informaciją apie Lietuvos sunkiaatlečio dopingo skandalą turi pateikti tik Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija. Lietuvos agentūra viešai komentuoti ar spręsti sportininko likimą neturi teisės.

„Tai yra tik Tarptautinės federacijos ir Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prerogatyva. Jos turėtų spręsti A. Didžbalio likimą“, - teigė I. Stanikūnienė.

Šią savaitę Lietuvos sunkumų kilnojimo federacija (LSKF) gavo pranešimą, jog prarado vienintelę iškovotą vietą Londono olimpiadoje, nes vieno iš Lietuvos sunkiaatlečio organizme buvo aptikti draudžiami sporte preparatai.

LSAF šią savaitę išplatino štai tokį pranešimą: „Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija (IWF) jau liepos 6-ąją pranešė, kad Lietuvos sunkiaatlečio Aurimo Didžbalio šlapimo mėginyje, paimtame 2012 m. Europos sunkiosios atletikos čempionato metu, buvo rasta medžiagų, kurios viršija leistiną normą.

Tad Europos čempionate A. Didžbalio iškovota antra vieta ir pasiektas rezultatas – anuliuojami. Sportininkui laikinai uždrausta dalyvauti varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.