EUROLYGA 2023

Žagarėje - žirgų lenktynės

Savaitgalį Žagarėje vyko kasmetinis aštuntasis Vyšnių festivalis. Tarp kitų renginių buvo vykdomas ir Pasaulio taurės konkūrų vienas iš etapų, kuris sulaukė labai gausaus žiūrovų būrio. Renginį ypač pagyvino ir Lietuvos žokėjų klubo surengtos lenktynės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytalius Judickas

Jul 16, 2012, 9:32 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:06 AM

Pirmiausi lenktyniavo žemaitukų veislės žirgai. Jie bėgo 1000 m distanciją. Prie starto linijos stojo keturi duetai. Tai Žaibas su žokėja 14 metų Gintarė Katkevičiūtė, Almis - su žokėju Arvydu Mitkevičiumi, Topolis- su žokėja Aušra Grajauskaite ir Perlis su jauniausia 12 metų raitele Klaudija Šiušyte. Labai atkaklų bėgimą K. Šiušytė ir laimėjo. Perlio ir Klaudijos persvara buvo tik per žirgo galvą.

Grynakraujų žirgų sprintas, kurio distancija buvo 1200 m, sutraukė neregėtą minią žiūrovų. Čia startavo Akcent su žokėjumi Simu Pužausku, Bohema - su Greta Jankute ir Carman su Fausta Poškute. Paskutiniame posūkyje žirgas Akcent slydo ir žokėjas nukrito, tačiau kova tęsėsi tarp likusių dviejų duetų ir tik paskutiniuose metruose išryškėjo Bohemos ir Gretos Jankutės pranašumas.

Trečias bėgimas - „Raktuvės“ prizui laimėti, kurio nuotolis buvo 1800 metrų, jėgas bandė Bonita Morena su Simu Pužausku, Kazana su Greta Jankute, bei Obietnica su Fausta Poškute. Gaila, kad viename siaurų posūkių nepasisekė vienam geriausių žokėjų Simui Pužauskui. Jo žirgas vėl paslydo ir virto. Bėgimą gyvūnas baigė be žokėjo. O fortūna ir vėl nusišypsojo Gretai Jankutei - šį kartą su Kazana. Vėl laimėta tik per žirgo galvą. Ši žokėja taip pat laimėjo ir antrąjį bėgimą. Lenktyniniai žirgai buvo šiltai sutikti Žagarėje ir sulaukė fantastiškų aplodismentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.