EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinė - be D. Dulkio ir T. Delininkaičio (K. Kemzūros komentaras)

Londono olimpinėms žaidynėms besirengiančios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paskelbė galutinę rinktinės sudėtį. Rinktinę palieka Tomas Delininkaitis ir Deividas Dulkys. Juos pakeis po traumų pasveikę Renaldas Seibutis ir Simas Jasaitis. Tai lrytas.lt patvirtino rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis.

D. Dulkys palieka rinktinę.<br>V. Ščiavinskas
D. Dulkys palieka rinktinę.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-18 14:47, atnaujinta 2018-03-18 01:19

Traumą patyrusį rinktinės kapitoną Robertą Javtoką pakeitė Antanas Kavaliauskas.

R. Javtokas, D. Dulkys ir T. Delininkaitis Lietuvos rinktinei Venesueloje padėjo iškovoti olimpinį kelialapį. 

K. Kemzūra: „Visų pirma, pasakiau ačiū Deividui (Dulkiui, - red.) už jo įdėtą darbą per visą pasiruošimą. Jis ypač mums padėjo per treniruotes, kai vieną ar kitą žaidėją kankino traumos. Kaip žaidėjas jis turi labai daug gerų bruožų, gali įmesti, gerai ginasi. Tik jautėsi, kad jam, kaip rinktinės debiutantui, kartais pritrūkdavo patirties, ypač sudėtingesnėse situacijose. Bet manau, ar bent jau tikiuosi, kad laikas, praleistas sportuojant su komanda, Deividui taip pat davė naudingų dalykų. O kalbant apie vyrų rinktinę, šiuo metu jis yra ateities žaidėjas.

Dėl Tomo (Delininkaičio, - red.) apsispręsti buvo sunkiau. Toje pozicijoje buvo didelė konkurencija ir galutinį sprendimą nulėmė ne kažkoks to ar kito kandidato žaidimo lygio skirtumas, kuris tikrai nėra didelis, bet tam tikri taktiniai dalykai. Po to, kai paaiškėjo, kad neturėsime Roberto Javtoko, po diskusijų su kitais treneriais priėjome prie išvados, kad mūsų situacijoje yra reikalingesni aukštesni gynėjų linijos žaidėjai. Juolab, kad Renaldas Seibutis (kaip, beje, ir Simas Jasaitis) po turėtų sveikatos problemų yra atsigavę, Palangos stovykloje demonstravo puikią sportinę formą ir labai sėkmingai vėl įsiliejo į komandą.“

Lietuvos rinktinė:

Įžaidėjai: Šarūnas Jasikevičius, Mantas Kalnietis.

Gynėjai: Renaldas Seibutis, Martynas Pocius, Rimantas Kaukėnas

Lengvieji krašto puolėjai: Linas Kleiza, Simas Jasaitis, Jonas Mačiulis

Sunkieji krašto puolėjai: Paulius Jankūnas, Darius Songaila

Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas

Tiesa, net ir po liepos 20 d., kuomet privaloma Tarptautiniam olimpiniam komitetui (IOC) pateikti galutinį dvylikos žaidėjų sąrašą, traumos atveju žaidėjų keitimai yra įmanomi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.