EUROLYGA 2023

Somalio sportininkai olimpiadai ruošėsi sukilėlių mokymo vietose

Kol vienos pasaulio valstybės svarsto, kuriuos sportininkus deleguoti į Londono olimpines žaidynes, kitos džiaugiasi ten galėdamos išsiųsti bent du atletus. Karo nuniokoto Somalio sportininkai, kurie olimpiadai ruošėsi sukilėlių mokymo vietose, į žaidynes vyksta tik parodyti, jog jų šalyje sportas dar nemirė.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Jul 18, 2012, 1:36 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:24 AM

Nors sportininkai ir neįvykdė jokių olimpinių normatyvų, tačiau kiekvienas olimpinis komitetas turi teisę į žaidynes deleguoti su savo šalies sportininkus – vieną vyrą ir vieną moterį.

Hasanas Mohamedas dalyvaus tūkstančio penkių šimtų metro bėgimo varžybose, o Farah dalyvaus keturių šimtų metrų nuotolio bėgime, o ZamZama Mahamed Farah dalyvaus keturių šimtų metrų nuotolio bėgime.

Jau dvidešimt metų vykstantys tarpusavio nesutarimai šalyje visiškai sunaikino Somalio sportą. Somalio sportininkai olimpiadai ruošėsi Konio stadione, kuris ilgus metu buvo Al Šabab ir Al-kaida sukilėlių grupuočių mokymo vieta. Prieš metus savižudžio sprogdintojo bomba atėmė gyvybę iš Somalio olimpinio komiteto vadovo ir dar penkių narių, todėl dabar sportininkai tik nori įrodyti jog jų šalis pasiruošusi sugrįžti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.