EUROLYGA 2023

Namo sugrįžo keturi Londono žaidynių olimpinio deglo nešėjai

Ketvirtadienį vakare į Vilnių iš Didžiosios Britanijos sugrįžo keturi Lietuvos pasiuntiniai, kurie dalyvavo 2012 metų Londono olimpinių žaidynių deglo estafetėje. Po olimpiados partnerių surengto konkurso nešti olimpinį deglą buvo suteikta Birutei Stakevičienei ir Kazimierui Budriui, o didysis olimpiados rėmėjas paskelbė, kad savo dvi savo vietas estafetėje skiria buvusiam garsiam krepšininkui Modestui Paulauskui ir bendrovės „Omnitel“ vadovui Antanui Zabuliui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 20, 2012, 12:57 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:08 AM

Olimpinės ugnies estafetėje Didžiojoje Britanijoje dalyvauja 8 tūkstančiai deglo nešėjų. Tarp jų buvo ir keturi Lietuvos atstovai: šeimų krepšinio turnyro idėjos autorius Kazimieras Budrys ir plaukikė Birutė Statkevičienė. Be to, kompanija „Samsung“ paskelbė, kad suteikia teisę nešti deglą olimpiniam čempionui M. Paulauskui ir „Omnitel“ vadovui A. Zabuliui.

Olimpinį deglą Lietuvos atstovai nešė trečiadienį, liepos 18 dieną, Ašfordo mieste, netoli Doverio.

Olimpinis deglas iki pagrindinio stadiono keliaus 10 tūkstančių kilometrų.

Londonas yra vienintelis miestas, kuriame dukart bus olimpinė ugnis. Pirmą kartą tai nutiko 1948 metais. Anglijos sostinė taip pat rengė ir 1908 metų žaidynes, tačiau deglo įžiebimo ceremonija ir perdavimas pradėtas 1936 metais.

„Tai jau trečiosios olimpinės žaidynės, kuriose mes suteiksime galimybę deglo nešėjams iš Lietuvos dalyvauti visame pasaulyje reikšmingame renginyje, – pažymėjo „Samsung Electronics Baltics“ prezidentas Sangho Jo. - Vykdydami šią kampaniją siekiame kiekvienam Lietuvos gyventojui suteikti galimybę pajusti olimpinių žaidynių šventės atmosferą ir tapti šio istorinio įvykio dalimi. Šiemet keturi Lietuvos atstovai prisilietė prie olimpinės ugnies“. Anksčiau Pietų Korėjos kompanija suteikė galimybę Lietuvos deglo nešėjams dalyvauti olimpinio deglo estafetėje prieš 2006 metų Turino žiemos olimpines žaidynes ir prieš 2008-ųjų Pekino vasaros olimpiadą. Turino olimpinių žaidynių deglo estafetėje Lietuvai atstovavo kūno kultūros mokytojas Stanislovas Lakavičius bei „Sonex Holding“ prezidentas Artūras Bartusevičius. Pekino olimpinių žaidynių deglo estafetėje dalyvavo gimnazijos direktorius Jonas Varkulevičius ir „AG group“ direktorius Tomas Giedrius Jarmalavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.