EUROLYGA

Bokso teisėją K. Bagdanavičių į Londoną išlydėjo kraštiečiai

Jis apie 1985-uosius prikalbino Kęstutį imtis teisėjavimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

Jul 23, 2012, 6:34 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:16 PM

„Nepavydėkite Kęstučiui, - jis vyksta ne į šventę. Žaidynėse teisėjams taikoma griežta tvarka. Sėdės jis kambariuke uždarytas, nes bendravimas labai ribojamas. Tai prilygsta dviejų savaičių areštui, - juokavo palydėtuvėse Lietuvos bokso federacijos (LBF) sekretorius Antanas Arėška. - Lietuvos boksininkams olimpiadose vis pritrūkdavo sėkmės, nes neturėjome savo teisėjo. Sėkmės, Kęstuti, ir neužmiršk, kad Lietuvai reikia medalių“.

K. Bagdanavičius, reitinguojamas tarp 130 geriausių pasaulio bokso teisėjų, sakė, kad Londono olimpiadoje bene pirmą kartą teisėjai turės ir laisvadienių: „Gal pavyks bokso ar krepšinio varžybas pamatyti“.

Sunkumų K.Bagdanavičius nesibaimina, nes tik tokiu būdu jis pelnė savo darbo ringe pripažinimą.

Boksu Kęstutį paauglystėje sudomino vyresnysis brolis Algirdas, dabar dirbantis treneriu.

Jis apie 1985-uosius prikalbino Kęstutį imtis teisėjavimo.

Vėliau K.Bagdanavičius ėmė važinėti į Baltarusiją, Kaliningrado sritį, o kai išlaikė Europos tarptautinę ir pasaulinę teisėjo kategoriją, prasidėjo kelionės po įvairius pasaulio čempionatus.

Pasaulio bokso asociacija, rinkdama teisėją į olimpiadą, vadovavosi pastarųjų dvejų metų rezultatais.

K.Bagdanavičius, nors turi svarios patirties pasaulio čempionatuose, neslėpė, kad olimpiada reikalauja dar didesnės atsakomybės, objektyvumo bei greitos reakcijos, nes sprendimą ringe tenka priimti per sekundę. „Į olimpines žaidynes vyksta 37 teisėjai iš viso pasaulio. Džiugu, kad K.Bagdanavičius į tokias aukštumas prasiveržė per labai trumpą laiką“, - kalbėjo LBF generalinis sekretorius A.Arėška.

Beje, lietuvis jau yra teisėjavęs olimpiadoje - 1968 metų olimpinis bokso čempionas Danas Pozniakas 1980-aisiais Maskvoje.

Tačiau tuomet legendinis boksininkas atstovavo Sovietų Sąjungai, Lietuvos vardas nebuvo minimas.

K. Bagdanavičius, dirbantis įmonių grupės „Arvi“ specialiųjų produktų vadovu, sakė esąs dėkingas generaliniam direktoriui Vidmantui Kučinskui už tai, kad sudaromos sąlygos suderinti tiesioginį darbą ir teisėjavimą bokso ringe.

K. Bagdanavičius į olimpiadą vyksta be šeimos. Žmona Jolanta, sūnus Tomas bei dukros Asta, Indrė ir Gabrielė jo darbą bokso ringe stebės per televizorių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.