EUROLYGA 2023

Londone medalius laimėjusiems olimpiečiams viešbutis panoro išmokėti iki 260 tūkst. litų

Naujovė Lietuvos sporte – šalies verslas už iškovotus medalius olimpinėse žaidynėse sportininkams nutarė atsidėkoti piniginėmis premijomis. Trečiadienį viešbučio „AirInn Vilnius“ direktorė Lina Krištopaitytė paskelbė, jog jau yra surinktas 260 tūkst. litų prizinis fondas ir imtynininkams, boksininkams, dziudo ar šiuolaikinės penkiakovės atstovams laimėjus Londone medalius, pinigai kris į atletų kišenę. Už olimpiados auksą viešbutis olimpiečiams žada išmokėti po 30 tūkst. litų, už sidabrą – 20 tūkst. ir už bronzos medalį – 10 tūkst. litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

2012-07-25 22:17, atnaujinta 2018-03-17 20:35

„Mes apsidraudėme: net jei visi olimpiadoje dalyvausiantys šių keturių sporto šakų sportininkai laimės auksą, mes privalėsime premijomis jiems visiems sumokėti būtent 260 tūkst. litų “, - teigė viešbučio vadovė L. Krištopaitytė.

Šiandien per pietus visų keturių šalies sporto federacijų vadovai pasirašė sutartį su „AirInn“ viešbučiu: galvojama, kad šis žingsnis - prizinio fondo įsteigimas - taps ilgalaikės federacijų ir viešbučio bendradarbiavimo pradžia.

Viešbučio vadovė tikino, kad remti būtent šias keturias sporto šakas buvo nutarta visu kolektyvu – mat nemažai dirbančiųjų savo laiku savo jėgas išbandė imtynėse, bokse, penkiakovėje ir dziudo.

„Gal ateityje remsime daugiau sporto šakų“, - aiškino L. Krištopaitytė.

Londono olimpiadoje Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės garbę gins Laura Asadauskaitė, Justinas Kinderis bei Gintarė Venčkauskaitė, bokso ringe kovos Egidijus Kavaliauskas bei Evaldas Petrauskas, ant dziudo kilimo grumsis Marius Paškevičius ir Karolis Bauža, o graikų ir romėnų imtynėse jėgas išbandys Aleksandras Kazakevičius ir Edgaras Venckaitis.

„Unikalus reiškinys – verslininkai nebėgo pas krepšininkus ar futbolininkus, o nutarė paremti mažiau lepinamas sporto šakas. Valdžios vyrų primirštoms sporto šakoms atsistoti ant kojų reikia pinigų, o jų nėra. Džiugu, kad verslas prisiminė, kad be krepšinio yra ir kitas sportas“, - sakė Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga.

Prieš rengiant spaudos konferenciją, į „AirInn“ viešbučio foje buvo atnešti simboliniai piniginiai čekiai ir sudėti prie Federacijų vadovų apsėsto stalo.

„Čekis iš kitos stalo pusės - aš nematai, kokio jis nominalo, - klausdamas sakė Lietuvos dziudo federacijos viceprezidentas Rimas Čepalionis.

Išgirdęs, jog tie vadovu yra padėtas čekis su 20 tūkst. litų premija jis pasidžiaugė: „Nesupykčiau, jei taip ir būtų. Iš tiesų, mes, dziudo atstovai, norime ir sieksime sumažinti fondo pinigus“.

Lietuvos imtynių federacijos vadovas Darius Čepauskas pasakojo, kad tarptautinėje arenoje mūsų šalies graikų-romėnų imtynininkų šansai laimėti vertinami atsargiai.

„Šiandien specialiai pasižiūrėjau lažybų bendrovių statymus ir už tai, kad auksą iškovos E. Venckaitis yra statymas vienas prieš penkiolika. O A. Kazakevičiaus šansai dar prastesni – vienas prieš trisdešimt tris. Aš taip negalvoju ir įsitikinęs, kad mažiausiai į geriausių pasaulio imtynininkų penketuką mūsų olimpiečiai pateks“, - teigė D. Čepauskas.

„Be abejo, šie pinigai turės šiokios įtakos papildomam sportininko stimului nugalėti“, - konstatavo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės prezidentas Viktoras Majauskas. Jis sėdėjo priešais pagrindinį piniginio fondo prizą - simbolinį 30 tūkst. litų čekį.

„Jei bus blogiausias variantas ir sportininkai nelaimės medalių, šie pinigai nežus – juk bus ir kita olimpiada po ketverių metu“, - sakė „AirInn“ direktorė.

Į olimpiadą išvykstantiems imtynininkams Lietuvos imtynių federacijos garbės prezidentas Vladas Bagdonas šiandien įteikė trispalvę ir palinkėjo ne tik įspūdingų kovų, bet ir pratęsti Mindaugo Mizgaičio pradėtą istoriją – 2008 metais jis Pekine iškovojo bronzą.

Lietuvos olimpiečiai, iškovoję medalius bei užėmę 4-8 vietas, bus apdovanoti ir valstybinėmis premijomis.

Už pirmąją vietą Lietuvos olimpiečiui Vyriausybės nutarimu bus skirta 400 tūkst. litų, už antrąją – 200 tūkst., už trečią – 150 tūkst. litų premijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.