EUROLYGA 2023

Olimpinėse arenose akis bado tuščios vietos

lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 29, 2012, 4:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:21 PM

Nors Olimpinio parko takais pirmąją dieną nenutrūko aistruolių srautas, ne visose varžybose buvo galima justi olimpinę dvasią. Prieš Londono olimpiadą nuolat buvo kalbama, jog įsigyti bilietus į bet kurias sporto varžybas beveik neįmanoma, pirmąją žaidynių dieną kai kuriose arenose žiojėjo tuščios vietos.

Spragos tribūnose buvo matyti kai kuriuose plaukimo varžybose, moterų krepšinio rungtynėse ir net britų garbinamo teniso mačuose. Sunku buvo įsivaizduoti, kad Vimbldono arena, kurioje žaidžia Roger Federeris ar buvusi pirmoji pasaulio raketė Caroline Wozniacki, nebus užpildyta.

Stulbino ir tai, jog vienoje populiariausių sporto šakų olimpiadoje - plaukime - tribūnos taip pat nebuvo užpildytos. „Aquatic Centre“ arenoje šeštadienio rytiniame plaukime, kuriame pasirodė Michaelas Phelpsas, net 500 vietų buvo laisvos.

Ir visa tai - pirmąją olimpiados dieną, šeštadienį, kai milijonai vietos gyventojų, jau nekalbant apie Londono svečius, turėjo daug laisvo laiko ir savaitgalį būtų mielai pradėję apsilankymu olimpiadoje.

„Tai - didžiulis nusivylimas“, - iš komentatorių lūpų nuolat skambėjo britų nacionalinio transliuotojo BBC studijoje.

Po tokių netikėtų akibrokštų ir kritikos pliūpsnio olimpiados organizatoriai pareiškė, jog dėl neužpildytų vietų pradėjo tyrimą.

Skelbiama, kad tuščios vietos atsirado po to, kai jos tapo nereikalingos rėmėjams. Kritika žeriama dėl to, jog neišnaudoti bilietai nebuvo pasiūlyti paprastiems žiūrovams.

„Mano įsitikinimu, tai yra baisu. Juk tiek daug žmonių nori įsigyti bilietus į varžybas. Oficialiems asmenims turėtų būti skiriama mažiau vietų“, - piktinosi aistruolis iš Portsmoutho Sharonas Beersas.

Iš viso vadinamajai „olimpinei šeimai“ ir rėmėjams yra skirta 5 proc. visų olimpinėse žaidynėse esančių vietų. Iš 8,8 milijono bilietų, skirtų olimpiadai, aistruoliams parduota 6,6 mln.

Tiesa, antrąją olimpiados dieną rezultatai - geresni. Bent jau krepšinyje. „Basketball Arena“ tribūnos lūžo nuo žiūrovų pirmoje dienos pusėje vykusiuose mačuose, kuriuose susitiko Nigerijos - Tuniso ir Australijos - Brazilijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.