EUROLYGA 2023

R. Meilutytės plaukimo priblokšti britų žurnalistai kalba apie jos triumfą finale

lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 30, 2012, 7:24 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:40 PM

„Ir ką ji valgo?“ - po siautulingo Rūtos Meilutytės finišo olimpiados 100 m krūtine rungties pusfinalyje juokais paklausė Rusijos žurnalistai.

Sekmadienį „Aquatics Centre“ žvaigždute tapusi 15-metė pusfinalyje pasiekė geriausią laiką iš visų dalyvių ir pagerino Europos rekordą – 1 min. 05,21 sek. Atrankos varžybose ryte R. Meilutytės rezultatas taip pat buvo 1 min. 05,56 sek.

Elitas - už nugaros

R. Meilutytė savo debiutinę olimpiadoje dieną spindėjo ryškiau nei elitinės šios rungties plaukikės. 15-metei neprilygo nei pasaulio, nei olimpinės čempionės.

Pusfinalyje lietuvės pasiektas rezultatas - ketvirtas šios rungties istorijoje. Tik trys plaukikės yra greičiau įveikusios šią distanciją - Jessica Hardy (1 min. 04,45 sek.), Rebecca Soni (1 min. 04,84 sek.) ir Londone olimpinės čempionės titulą ginanti Leise Jones (1 min. 05,09 sek.).

Europos rekordininkės estafetę jaunoji Lietuvos plaukikė perėmė iš Julijos Jefimovos, kurios rezultatas - 1 min. 05,41 sek. - viršūnėje laikėsi nuo 2009 metų pasaulio čempionato.

„Visiškai nesitikėjau, kad R. Meilutytė pasieks tokį laiką. Ji jauna ir neturi ką prarasti, bet neabejoju, kad kovos finale. Žinau, kokias klaidas dariau Pekino olimpiadoje, ir nebenoriu kartoti tokių klaidų Londone.

Tačiau suvokiu, kad tai yra olimpiada, gal įvykti bet kas. Esu perfekcionistė. Net jei ir laimėsiu bronzos medalį, būsiu labai patenkinta“, - sakė J. Jefimova, pusfinalyje distanciją įveikusi per 1 min. 06,57 sek.

Plimute gyvenanti ir besitreniruojanti R. Meilutytė nebuvo pavejama ir dabartinei pasaulio čempionei Rebeccai Soni, kurios rezultatas - 1 min. 05,98 sek.

Olimpinio baseino atradimas

„Absolutely amazing!“ - tokie pirmieji žodžiai išsprūsta iš apie plaukimą rašančių žurnalistų, jiems išgirdus R. Meilutytės pavardę.

Ko gero, nėra labai svarbu, kaip lietuvei susiklostys finalas, R. Meilutytės pasiekti rezultatai jau dabar verčia specialistus kraipyti galvas.

„Rūta Meilutytė? Paauglė iš Lietuvos? Iki šiol nelabai daug apie ją žinojome, bet tai, kaip sekmadienį ji plaukė, buvo neįtikėtina. Ji absoliučiai fantastiška, labai perspektyvi. Daug kam tai buvo siurprizas“, - sakė lrytas.lt kalbinti „The Guardian“ žurnalistai.

„Patikėkite, tai yra tikrai nuostabu. Juk ji niekada neplaukė tokio lygio varžybose, jai tai pirmoji olimpiada, o ji pademonstravo tokius rezultatus. Fantastika! Tai tikrai neįtikėtina. Visi žurnalistai yra gerokai nustebę. Mums visiems tai - netikėtumas“, - lrytas.lt sakė britų dienraščio „The Independent“ žurnalistas Robinas Scottas-Elliottas.

Prognozuoja medalius

Susižavėjimą jiems kelia ir tai, kad niekas per pastaruosius trejus metus, kai buvo pakeisti plaukimo kostiumai, neplaukė greičiau nei R. Meilutytė.

Dėl plaukimo pamišę britai ir amerikiečiai nekantriai laukia pirmadienio vakarą vyksiančio finalo. Visiškai naujame, specialiai olimpiadoje pastatytame „Aquatics Center“ pirmadienio vakarą gali iškilti nauja plaukimo žvaigždė.

„Ar ji gali laimėti medalius? Manau, taip. Viskas priklausys nuo jos, kaip susitvarkys su įtampa. Laukia įdomus finalas“, - kalbėjo „The Independent“ žurnalistas.

„Ji yra favoritė laimėti auksą“, - neabejojo „This is Plymouth“ žurnalistas.

Vienos įspūdingiausių olimpiniame parke arenų - „Aquatics Center“ - stogas primena išskleistus sparnus. Reikia tikėtis, kad čia R. Meilutytė po finalo išskleis sparnus į pripažinimą ir svaiginančią karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.