EUROLYGA 2023

Britų žiniasklaida lietuvių krepšinio sirgalių apšaukė naciu

Britų portalas „Daily Mail“ pagrindiniame puslapyje skyrė nemažai dėmesio Lietuvos olimpinės krepšinio rinktinės sirgaliams. „Olimpinis nacis: atgrasus Lietuvos sirgalius nukreipė įžeidžiantį gestą į juodaodžius savanorius per krepšinio rungtynes“, - pavadintas straipsnis, šiuo metu esantis tarp dienos skaitomiausių britų portale. „Du policininkai matė tai, bet nesiėmė veiksmų“, - piktinamasi paantraštėje.

Britų antirasistinių organizacijų atstovai jau spėjo išvadinti lietuvių sirgaliaus pasidraikymą kriminaliniu nusikaltimu ir žadėjo viso to nepalikti ramybėje.<br>"Daily Mail"
Britų antirasistinių organizacijų atstovai jau spėjo išvadinti lietuvių sirgaliaus pasidraikymą kriminaliniu nusikaltimu ir žadėjo viso to nepalikti ramybėje.<br>"Daily Mail"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 31, 2012, 2:23 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:12 PM

Incidentas įvyko per Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes su Argentina, kurios vyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Britų poros padarytoje nuotraukoje užfiksuotas lietuvis, iškėlęs ranką panašiai, lyg rodydamas nacių saliutą.

„Vyras buvo chuliganiškoje lietuvių sirgalių grupėje, kurie stovėjo ir garsiai skandavo per pirmąsias jų šalies krepšinio rungtynes su Argentina sekmadienio naktį, - rašo „Daily Mail“. - Liudininkai sako, kad jie gėrė ir vaikščiojo po sekciją palei pat priešininkų komandos gerbėjus.“

Tvarką prižiūrintys savanoriai ir policininkai, esą, kreipėsi dėmesį į grupę ir prašė jų atsisėsti, kad tie, kurie sėdi už jų, galėtų matyti rungtynes.

„Bet kai prie jų priėjo du juodaodžiai savanoriai, vienas iš Lietuvos sirgalių į juos sureagavo gestu, kuris yra rasistinis saliutas“, - rašo britų portalas.

Nors netoliese buvo du policininkai, vyrui buvo leidžiama ir toliau rodyti gestą, kol savanoriai nuėjo.

Britų antirasistinių organizacijų atstovai jau spėjo išvadinti lietuvių sirgaliaus pasidraikymą kriminaliniu nusikaltimu ir žadėjo viso to nepalikti ramybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.