EUROLYGA 2023

Rasistu palaikytas Lietuvos sirgalius iš krepšinio arenos nuvežtas į policijos nuovadą

Ne visi Lietuvos krepšinio aistruoliai Londone pajuto olimpinę dvasią. Antradienį, per rungtynių tarp Lietuvos ir Nigerijos krepšinio rinktinių didžiąją pertrauką, policija „Basketball Center“ arenoje sulaikė lietuvių aistruolį.

Lietuvių aistruoliai į britų žiniasklaidos akiratį pateko per Lietuvos ir Argentinos rungtynes, kai buvo užfiksuotas sirgalius, iškėlęs ranką panašiai, lyg rodydamas nacių saliutą.
Lietuvių aistruoliai į britų žiniasklaidos akiratį pateko per Lietuvos ir Argentinos rungtynes, kai buvo užfiksuotas sirgalius, iškėlęs ranką panašiai, lyg rodydamas nacių saliutą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 1, 2012, 10:45 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:39 PM

Arenoje buvę aistruoliai lrytas.lt pasakojo, jog sulaikytasis nieko nepadoraus nedarė. Aistruoliai svarsto, kad pareigūnams neįtiko tai, jog aukštai rankas iškėlęs sirgalius demonstravo nacių saliutą ir taip neva įžeidė juodaodžius Lietuvos rinktinės varžovus.

Sulaikytas lietuvis buvo nuvežtas į policijos nuovadą. Kiek laiko jis bus už grotų, kol kas neaišku. Gali būti, jog sirgalius bus paleistas po apklausos.

Lietuvos krepšinio aistruoliai į britų nemalonę Londone patenka ne pirmą kartą. Žiniasklaida užfiksavo, kaip per Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes su Argentina lietuvis iškėlė ranką panašiai, lyg rodydamas nacių saliutą.

„Olimpinis nacis: atgrasus Lietuvos sirgalius nukreipė įžeidžiantį gestą į juodaodžius savanorius per krepšinio rungtynes“, - rašė populiarus dienraštis „Daily Mail“. Ir piktinosi: „Du policininkai matė tai, bet nesiėmė veiksmų“.

Britų antirasistinių organizacijų atstovai jau spėjo išvadinti lietuvių sirgaliaus pasidraikymą kriminaliniu nusikaltimu ir žadėjo viso to nepalikti ramybėje.

Sirgaliai neatmeta, kad antradienio įvykis gali būti susijęs su incidentu per Lietuvos - Argentinos mačą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.