EUROLYGA 2023

Du lietuvių sirgaliai išvyti iš krepšinio arenos ir tapo nepageidaujami olimpiniame parke

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

Olimpiadoje nesiseka ir Lietuvos rinktinei, ir ją palaikantiems aistruoliams. (Fotodiena/ Robertas Dačkus).
Olimpiadoje nesiseka ir Lietuvos rinktinei, ir ją palaikantiems aistruoliams. (Fotodiena/ Robertas Dačkus).
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Aug 2, 2012, 7:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:32 PM

Virš Lietuvos krepšinio rinktinės aistruolių olimpiniame parke telkiasi juodi debesys. Ir juos atneša ne Lietuvos rinktinės pralaimėjimai.

Antradienį per Lietuvos ir Nigerijos rinktinių rungtynes sulaikytam ir areštinėje atsidūrusiam 36 metų aistruoliui Petrui Leščinskui nepavyko ramiai pažiūrėti ir trečiųjų lietuvių rungtynių su Prancūzija (lietuviai patyrė nesėkmę 74:82). Vyras trečiojo kėlinio pradžioje su draugu buvo išvestas iš arenos, o vėliau - ir iš olimpinio parko.

„Vėl išvedė iš rungtynių. Atėjo lietuvė policininkė ir pasakė, kad esame nepageidaujami. Bet mus išvedė ne policija, o apsauga. Jie pareiškė, kad esame nepageidaujami ne tik arenoje, bet ir visame olimpiniame parke. Palydėjo iki vartų ir - „viso gero“, - lrytas.lt sakė P. Leščinskas. 

Vyras iš olimpinio parko išlydėtas su draugu, padėjusiu jam susikalbėti angliškai su prisistačiusiais apsaugos darbuotojais.

P. Leščinskas į britų pareigūnų nemalonę pateko po Lietuvos ir Nigerijos vyrų krepšinio rinktinių rungtynių. Jis sulaikytas dėl to, kad plojo aukštai iškėlęs rankas, o pareigūnams pasirodė, kad vyriškis demonstravo nacistinį pasisveikinimo gestą.

Naktį praleidęs areštinėje lietuvis išgirdo teismo nuosprendį - 2,5 tūkst. svarų sterlingų bauda. Vyrui kol kas nesiseka atgauti ir savo daiktų. Anot P. Leščinsko, policija juos pradangino ir kol kas nesugeba surasti.

Londono policijos atstovai tikino, kad lietuviams olimpiniame parke nuo šiol bus skiriamas didesnis dėmesys ir pabrėžė, kad kad kitų šalių krepšinio aistruoliai didelių problemų nekelia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo