EUROLYGA 2023

V. Alekna prieš startą disko į rankas neėmė: „Dabar jau nesvarbu, mesi ar ne”

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

V. Alekna šiandien startuoja Londono olimpiadoje.<br>Fotodiena/A. Pliadis
V. Alekna šiandien startuoja Londono olimpiadoje.<br>Fotodiena/A. Pliadis
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 6, 2012, 6:16 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:31 PM

Virgilijus Alekna šiandien antrą kartą žengs į Londono olimpinį stadioną. Žaidynių atidarymo ceremonijoje Lietuvos vėliavą nešęs 40-metis disko metikas pradeda kovą savo penktojoje – ir tikriausiai paskutinėje per įspūdingą karjerą - olimpiadoje.

Kitą dieną po atidarymo V.Alekna parskrido į Vilnių ir olimpiniame kaimelyje vėl pasirodė šį šeštadienį. Sekmadienį jis pasitreniravo, kaip pats sakė – pasimankštino.

“Disko nemėčiau. Mėtymui turėjau ketverius metus, prieš startą jau nesvarbu, mesi ar ne”, - lrytas.lt kalbėjo dukart olimpinis čempionas.

Sekmadienio popietę V. Alekna, mūvėdamas šortus ir vilkėdamas baltą Lietuvos olimpinės delegacijos treningą, pirmą kartą pasivaikščiojo po greta kaimelio esantį milžinišką pramogų ir prekybos centrą “Westfield”, kur laisvalaikiu turbūt užsuka kiekvienas olimpietis.

“Labai daug žmonių”, - disko metikas nenorėjo stumdytis minioje ir netrukus grįžo atgal.

Savo pagrindinių varžovų kaimelyje jis nebuvo sutikęs: “Nelabai ir galėjau sutikti.. Buvau tik pasportuoti, o šiaip vaikštau iš valgyklos į namus”.

V. Aleknos laikini namai – viename olimpinio kaimelio daugiabučių, kur įsikūrusi visa Lietuvos olimpinė delegacija. Disko metiko kambarys – penktajame aukšte. Kaip ir kituose kambariuose, ten - elementarios sąlygos: lova, spintelė, spinta. Pro langus matyti pagrindinis kaimelio įėjimas, kuriuo nuolat zuja žmonės.

Garsiausias Lietuvos lengvaatletis prisipažino, kad artėjant jo paties rungčiai nežiūri kitų olimpiečių varžybų: "Rezultatus sužinau, ir tiek".

Disko metimo atrankoje dalyvaus 41 sportininkas: 20 - A grupėje ir 21 – B. Varžybų pradžia – lygiai vidurdienį Lietuvos laiku. V. Alekna mėtys A grupėje 17-tas.

Toje pat grupėje atranką bandys peržengti lenkas Piotras Malachowskis. Vokietis Robertas Hartingas ir estas Gerdas Kanteris mėtys B grupėje.

Į finalą, kuris prasidės antradienį 21 val. 45 min. Lietuvos laiku, iš viso pateks 12 atletų.

“Norisi, kad būtų kiek šilčiau. Man šaltukas ne į naudą. Padarau apšilimą, išsirengęs atlieku metimą, atvėstu - vėl sušilti kitam bandymui būna pakankamai sunku. Reikės saugoti šilumą”, - rengdamasis varžyboms kalbėjo V. Alekna.

Sinoptikai prognozuoja, kad disko metimo atrankos metu Londono olimpiniame stadione bus apie 20 laipsnių šilumos, bet tikėtinas trumpas lietus, gal net smarkus. Vėjas – apie 4 metrai per sekundę.

V. Alekna šį sezoną diską yra numetęs 70 m 28 cm. Toliau sviedė tik dukart pasaulio čempionas R. Hartingas – 70 m 66 cm.

Lietuvis neslėpė, kad šių metų rezultatai jam prideda pasitikėjimo: “Po trejų metų traumelių ir nesklandumų vėl pavyko įgyti gerą formą. Su kiekvienomis varžybomis sektoriuje jaučiuosi vis stipriau”.

Be R. Hartingo ir V. Aleknos, vienu realiausių pretendentu į auksą įvardijamas Pekino žaidynių čempionas G. Kanteris. Tiesa, šį sezoną esto geriausias rezultatas atrodo kuklokai – 67 m 71 cm.

P. Malachowskio šiųmetis rekordas yra 68 m 94 cm.

Olimpinėse disko metimo varžybose europiečiai visada laimi auksą nuo 1980-ųjų Maskvos žaidynių. Per pastarąsias dvi olimpiadas metikams iš Europos priklausė visa garbės pakyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.