EUROLYGA 2023

Dešimtkovininkas D. Draudvila: „Rezultatu esu patenkintas. Svarbiausia, kad baigiau varžybas“

„Pagal taškus pasirodymas nėra „super“, tačiau baigiau visas rungtis. Esu patenkintas savo rezultatu“, - taip po dešimtkovės varžybų kalbėjo Darius Draudvila. D. Draudvila pasirodymą Londone baigė 25 vietoje. Iš viso dešimtkovės varžybose finišavo 26 atletai. Lietuvos atstovas, surinkęs 7557 taškus, už nugaros paliko tik Uzbekistano atletą Rifatą Artikovą. Uzbekistanietis surinko 7203 taškus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2012, 12:46 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:31 AM

D. Draudvila paskutinėje rungtyje surinko tik 542 taškus. Jis 1500 metrų distanciją įveikė per 5 minutes 3,14 sekundės.

„Pagal taškus pasirodymas nėra „super“, tačiau baigiau visas rungtis. Pirmųjų savo Europos ir pasaulio čempionatų nebaigiau. Brolis man tai primindavo, todėl pasakiau jam, kad Londone pasirodymą baigsiu iki galo“, - kalbėjo atletas.

- Ar buvo sunku?

- Dienos labai varginančios, ilgos. Buvo sunku, tačiau nieko nepakeisi. Labai smagu buvo sudalyvauti. Emocijos po finišo puikios, sulaukiau daug palaikymo.

- Ar jautėte įtampą? Juk galėjote prastesnį rezultatą pataisyti kitoje rungtyje...

- Tikrai įtampos nejaučiau. Jau anksčiau pabrėžiau, kad įvykdžiau visus normatyvus, o Londone svarbiausia dalyvauti ir baigti varžybas. Mūsų startavo 31-as, o finišavo 26 atletai. Esu patenkintas savo rezultatu.

- Ar varžybose buvo, kas jus nustebino?

- Man buvo garbė dalyvauti olimpiadoje su tokiu atletu, kaip A. Eatonas. Galbūt nustebino Damianas Warneris iš Kanados. Jis pasirodė labai gerai.

Kalbant apie mano rezultatus, tai galiu pasakyti, kad nieko stulbinančio nenuveikiau, tačiau baigiau daugiakovės varžybas.

- Turbūt geriausiai vertinate rutulio stūmimo rungtį, kur užėmėte 6 vietą...

- Nereikėtų dešimtkovėje vertinti vienos rungties. Juk vienoje gali gerai pasirodyti, kitoje – prasčiau. Gerai vertinu pasirodymą visose rungtyse.

- Pasirengimas olimpiadai vyko JAV?

Taip, tačiau buvau sugrįžęs ir į Lietuvą. Jeigu ne treneris Valdas Petkevičius, nebūčiau pilnai pasirengęs. Jis man padėdavo atvykęs iš darbo. Padėkoti noriu ir savo šeimai, ir treneriams JAV. Be jų paramos nebūčiau čia buvęs.

- Kokie tikslai buvo prieš žaidynes?

Užbaigti visas dešimtkovės rungtis. Kaip matome, įvykdžiau užduotį.

- Kokie ateities planai?

- Dar neaišku. Porą savaičių ilsėsiuosi, o tada galvosiu, ar startuoti žiemą, ar ruoštis vasarai. Kol kas neaišku dėl pasaulio čempionato. Greičiausiai žiemos varžybas praleisiu.

D. Draudvila devintoje, ieties metimo, rungtyje toliausiai antruoju bandymu įrankį numetė 50,16 metro ir bendroje įskaitoje užėmė 23 vietą. 

Pirmuoju bandymu D. Draudvila ietį numetė 47,36 metro, o trečiasis metimas buvo neįskaitytas.

D. Draudvila pirmojoje rungtyje (100 m bėgimas) distanciją įveikė per 10,95 sek. ir užėmė 15 vietą. Šuolių į tolį varžybose lietuvis nušoko 7 m 12 cm ir užėmė 20 vietą. Rutulio stūmimo varžybose jis buvo šeštas (15 m 17 cm), šuolių į aukštį – 16-as (1 m 96 cm). 400 metrų bėgimo rungtyje D. Draudvila buvo 21-as (50,13 sek.), o 110 m barjeriniame bėgime – 19-as (14,87 sek.). Disko metiko varžybose Lietuvos atstovas buvo septintas, jis diską nuskraidino 46 m 43 cm.

Varžybų nebaigė 5 atletai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.