EUROLYGA 2023

Į finalą nepatekęs baidarininkas E. Balčiūnas ruošiasi paskutiniam karjeros startui

Irkluotojas Egidijus Balčiūnas nepateko į Londono olimpinių žaidynių vienviečių baidarių 200 m distancijos varžybų finalą.  37 metų marijampolietis antrame pusfinalio plaukime distanciją įveikė per 36,495 sek. ir užėmė penktąją vietą. Į finalą pateko keturias pirmąsias vietas abiejuose plaukimuose užėmę sportininkai.

Pirmajame plaukime E. Balčiūnas pusfinalyje savo laukime liko penktas. (Fotodiena/ Alfredas Pliadis)
Pirmajame plaukime E. Balčiūnas pusfinalyje savo laukime liko penktas. (Fotodiena/ Alfredas Pliadis)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 10, 2012, 1:06 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 11:15 AM

"Nedaug pritrūko, bet žinau, kad galiu kautis finale. Gal pritrūko sėkmės, gal - truputėlį jėgų. Be to, ir nemenkas bagažas už manęs važiuoja - 37 metai. Trūksta dabar greičio", - kalbėjo E. Balčiūnas, kuris bendroje įskaitoje užėmė devintąją vietą.

Atrankos varžybų pirmajame plaukime lietuvis distanciją įveikė per 36,173 sek. ir užėmė ketvirtą vietą, kuri garantavo lietuviui vietą kitame etape. Pirmas finišavo kanadietis Markas de Jonge'as (35,396 sek.).

E. Balčiūnui iki ketvirtosios vietos pusfinalyje pritrūko trijų šimtųjų sekundės, tačiau sielvartauti nėra laiko - lietuviui olimpiada nesibaigė, nes šeštadienį jis kovos B finale dėl 9-16 vietų.

"Ką reiškia trys šimtosios sekundės? Galiu pirštais parodyti - 20-30 cm. Antrą kartą reikėtų plaukti turbūt viskas kitaip susiklostytų. O dabar yra taip kaip yra.

Finalinis plaukimas yra finalinis plaukimas. Pirmosios aštuonios vietos olimpiadoje laikomos prizinėmis, be to, Lietuvoje už tai mokamos premijos. Finale smagu varžytis su pačiais stipriausiais varžovais, o dabar teks lenktyniauti B finale su "lūzeriais", - po pusfinalio juokavo E. Balčiūnas.

Ketvirtoje olimpiadoje dalyvaujantis baidarininkas tikino, kad šeštadienį jam bus paskutinis startas profesionaliose varžybose.

"Stengsimės, jėgų netausosime. Čia bus mano paskutinis startas profesionalų sporte. Kai pailsi ir reikia sugrįžti, braška kaulai, sąnariai, raumenys - sunku sportuoti. Irklavimui atidaviau 25 metus ir džiaugiuosi, kad pavyko patekti į šį renginį", - kalbėjo E. Balčiūnas. Jis teigė, kad po baigęs karjerą baigs doktorantūros mokslus ir tikisi likti sporto sistemoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.