EUROLYGA 2023

Finale 11-ta likusi A. Palšytė: „Gyvenime nebuvau šokusi tokio didelio pradinio aukščio“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

A. Palšytė finale peršoko 189 cm.<br>"Reuters"
A. Palšytė finale peršoko 189 cm.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

2012-08-11 21:51, atnaujinta 2018-03-17 10:39

"Gyvenime nebuvau šokusi tokio didelio pradinio aukščio", - prisipažino Airinė Palšytė. 20-metė lietuvė Londono olimpiados finale įveikė tik pirmąją kliūtį - 189 cm ir užėmė 11-ąją vietą. Olimpine čempione tapo 205 cm peršokusi rusė Ana Čičerova, už kurią labiausiai sirgo A. Palšytė, iki pat paskutinės varžybų akimirkos likusi sektoriuje.

"Ana yra mano favoritė, šiemet pavasarį kartu buvome stovykloje Sočyje. Kiekvieną bandymą spaudžiau kumščius, kad jei pasisektų. Ir kai jau pamačiau, kad ji tapo čempione, buvo toks jausmas, kad ir pati dalelę būčiau laimėjusi", - kalbėjo A. Palšytė.

Ji pati visais trimis bandymais neperšoko 193 cm aukščio, kurį buvo įveikusi prieš dvi dienas atrankos varžybose. 

"Kai sužinojome, koks bus pradinis aukštis, trenerė man pasakė: "Pirmu bandymų bent jau peršok, daugiau iš tavęs nieko neprašau. Toliau - kaip dievas duos, - pasakojo lietuvė. - Finale man trūko pašokinėjimo. Aš ir atranką pradėjau nuo pačio mažiausio, tai man padeda pajusti aukštį".

Nors Tatjanos Krasauskienės užduotį sportininkė įvykdė, po finalo sakė: "Vis tiek ašarą nubraukiau. Apmaudu, kad nepasisekė, nes seniai svajoju ir apie du metrus, ir apie Lietuvos rekordą. Norėjosi ir į aštuntuką patekti".

A. Palšytės asmeninis rekordas - 196 cm - yra ir Lietuvos rekordas, kuris kartu priklauso Nelei Žilinskienei.

Per finalą įtampa lietuvės nekaustė: "Pilnas stadionas žmonių, bet panašiai buvo per atranką. Kai esi susikaupusi, darai savo darbą, matai tik sektorių ir trenerę". 

Aprimusi ji savo olimpinį debiutą įvertino gerai: "Kaip jauniausia, kuriai ką tik suėjo 20 metų, pasirodžiau neprastai. Buvau finale ir ten nelikau paskutinė.  Mano olimpiada galbūt bus kita – Rio de Žaneire.  Tikiuosi, kad būsiu daug geriau pasiruošusi ir ten padarysiu, apie ką dabar svajoju".

Lietuvė viliasi, kad tobulėti padės A. Čičerovos ir jos trenerio patarimai. "Kai pasveikinau Rusijos trenerį, jis mane pabučiavo ir pasakė: "Su Ana atidirbome, dabar dirbsime su tavimi".  

Londono olimpiadoje antrąją vietą užėmė amerikietė Brigetta Barrett, trečiąją - rusė Svetlana Školina (abi po 203 cm).

Finalas. Pirmuoju šuoliu A.Palšytė lengvai įveikė 189 cm aukštį. Gera finalo pradžia. Šį aukštį pirmuoju bandymu įveikė 10 sportininkių, o E.Green iš Švedijos tai įvykdė antruoju. Tuo tarpu turkė B.Ayhan suklupo dukart, bet trečias kartas nemelavo.

Kartelė pakelta į 193 cm - tiek, kiek A.Palšytė įveikė kvalifikacijoje.  Deja, pirmasis bandymas nebuvo sėkmingas. Kartelė krito ir po antrojo. Tas pats - ir po trečiojo. Viskas, lietuvė pasitraukė iš varžybų, aplenkusi tik turkę B. Ayhan.

Pasiekimai. Dalyvavimas olimpiniame finale yra didžiausias A. Palšytės karjeros pasiekimas. Iki šiol ji daugiausia pasiekė jaunimo varžybose: pernai tapo Europos jaunimo vicečempione, o užpernai – pasaulio jaunimo vicečempione. Vos šiemet debiutavusi suaugusiųjų varžybose lietuvė Europos čempionate Helsinkyje užėmė 9-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą