EUROLYGA 2023

Trys Lietuvos ėjikės – komandos draugės, bet konkurentės

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

K. Saltanovič Londono olimpinės žaidynės - jau ketvirtosios (AP)
K. Saltanovič Londono olimpinės žaidynės - jau ketvirtosios (AP)
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 11, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:41 AM

Kristina Saltanovič šiandien stos į startą savo ketvirtojoje olimpiadoje. 37-erių ėjikė lenktyniaus 20 km distancijoje. Kartu – dar dvi lietuvės: 29-erių Neringa Aidietytė ir 27-erių Brigita Virbalytė. „Jau pernai pasaulio čempionate ėjome trise. Žinoma, smagiau kartu važiuoti į varžybas, ruoštis startui, pasikalbėti. Bet taktikos nederiname, - sakė K. Saltanovič. - Net nežinau, kaip čia pavadinti – esame priešininkės, konkurentės ar tiesiog vienos komandos narės. Juk mūsų sportas – ne komandinis.“

N. Aidietytei ir B. Virbalytei ši olimpiada – pirmoji.

„Pirma dažniausiai būna sėkminga. Paskui jau - nelabai. Nes dažniausiai tikiesi padaryti geriau, nei pirmą kartą ir gaunasi atvirkščiai”, - kalbėjo K. Saltanovič.

2000-aisiais Sidnėjuje ji 20 km nuotolyje finišavo 16-ta, 2004 m. Atėnuose – 19-ta, 2008 m. Pekine – 18-ta.

„Kita vertus, čia visos turi vienodus šansus. Visos ruošėsi, treniravosi, - sakė K. Saltanovič. - Norisi, kad bent vienai iš mūsų pasisektų. Lietuvos ėjimui būtų labai naudinga, jei kuri nors patektume į dešimtuką.”

Ėjikės šiandien startuos 19 val. Lietuvos laiku. Londone bus 17 val. ir sinoptikai žada per 20 laipsnių šilumos.

„Man kuo karščiau, tuo geriau, - kalbėjo K. Saltanovič. – Kai vėsu, lenktynės vyksta greitu tempu ir aš neturiu galimybių.“

Karštis jai savas, nes K. Saltanovič jau seniai gyvena Portugalijoje, su vyru augina dukterį.

Olimpiadai ji rengėsi kalnuose Prancūzijoje, 1700 m aukštyje: „Ten važiavau jau gal penktą kartą. Šį kartą buvo labai karšta – nebūdinga tai vietai.”

Per dieną treniruodamasi ji nužingsniuoja nuo 12 iki 25 km. Paprastai eina viena, be treniruočių partnerių.

Anksčiau K. Saltanovič kruopščiai skaičiuodavo, kiek kilometrų įveikia. Dabar į skaičius nekreipia tiek daug dėmesio: „Apie 400 km per mėnesį. Per metus - maždaug 4000. Šiek tiek mažiau treniruojuosi. Anksčiau buvau jaunesnė, stipresnė. Sportuodavau du kartus per dieną. Surinkdavau daugiau kilometrų. Tik nežinau, ar iš to daug naudos buvo. Dabar tiesiog stengiuosi treniruotis kuo kokybiškiau. Ne kilometrus skaičiuoti, bet palaikyti varžybinį greitį”, - pasakojo sportininkė.

Londone ji pasvajoja, kad galėtų patekti į aštuntuką: „Trejus metus iš eilės buvau aštuntuke – Europoje ir pasaulyje. Bet olimpiadoje yra apie 20 ėjikių, kurios pretenduoja į tą aštuntuką. Ir rezultatas bus kažkiek laimės dalykas. Aukščiau kils tos, kurias kojos neš iki paskutinio kilometro.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.