EUROLYGA 2023

Bronzą pasiėmęs E. Petrauskas: „Nepykau ant korėjiečio. Mane psichologiškai nuramino visa tauta“

Lrytas.lt spec. korespondentas, Londonas

E. Petrauskas su treneriu V. Bajevu.(T. Gaubys.ELTA)
E. Petrauskas su treneriu V. Bajevu.(T. Gaubys.ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis

Aug 12, 2012, 10:10 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:08 AM

„Negaliu pasakyti, koks tas jausmas, bet esu visas visas laimingas. Ir labai stipriai laimingas“, - boksininkas Evaldas Petrauskas sunkiai rinko žodžius apibūdinti savo savijautai, kai sekmadienio popietę jam buvo įteikta Londono žaidynių bronza.

Svorio kategorijoje iki 60 kg lietuvis trečiąją vietą užėmė dar penktadienį, kai pusfinalyje nusileido korėjiečiui Soonchului Hanui.

Šią dvikovą pats lietuvis, jo treneris Vladimiras Bajevas, kitų šalių bokso specialistai ir žiūrovai arenoje įvertino vienareikšmiškai: E. Petrauskas buvo stipresnis, bet teisėjai tiesiog akiplėšiškai atidavė pergalę Korėjos boksininkui, kurio tėvas – aukštas Tarptautinės mėgėjų bokso asociacijos (AIBA) valdininkas.

Finale S. Hanas sekmadienį pralaimėjo ukrainiečiui Vasyliui Lomačenkai – E. Petrauskas tuo neabejojo dar po pusfinalio.

Stovėdamas ant garbės pakylos šalia Korėjos boksininko E. Petrauskas buvo ramus: „Mane visi jau psichologiškai nuramino visa tauta. Tie, kas matė mano kovą pusfinalyje, visi pasakė: tu esi čempionas.“

S.Hanas prieš apdovanojimų ceremoniją irgi pasveikino E. Petrauską. „Jis man padovanojo Korėjos bokso federacijos ženklelį. Sportininkas nekaltas, kad teisėjai jam padėjo. Jis tiesiog darė savo darbą, tai, ką moka. Teisėjus reikia kaltinti, ne boksininką“, - kalbėjo lietuvis.

„Jau švenčiau ir toliau švęsiu, - laikydamas bronzą rankose sakė E. Petrauskas. Tokį džiaugsmą visą gyvenimą švęsiu. Neapsakoma.“

Jis sulaukė sveikinimų lavinos: „Mano „feisbukas“ tiesiog plyšo. Prisijungiu, nepraeina nė 5 minutės ir jau ateina nauja žinutė.“

Svorio kategorijos iki 60 kg boksininkams medalius įteikė šuolių su kartimi legenda Sergejus Bubka. Jis yra Ukrainos olimpinio komiteto prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.