EUROLYGA 2023

Olimpinį rekordą pagerinusi L. Asadauskaitė – olimpinė čempionė!

Penkiakovininkė Laura Asadauskaitė pateisino Lietuvos viltis ir į šalies olimpinės rinktinės medalių sąskaitą įrašė penktąjį. Lydere po trečiosios rungties buvusi 28 metų Lietuvos sportininkė ir paskutinėje rungtyje neleido suabejoti savo pranašumu bei tapo olimpine čempione.

L. Asadauskaitė iškovojo olimpinį aukso medalį. (A. Pliadis.Fotodiena)
L. Asadauskaitė iškovojo olimpinį aukso medalį. (A. Pliadis.Fotodiena)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2012, 2:03 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:52 AM

L. Asadauskaitė surinko 5408 taškus. Tai naujas olimpinis rekordas.  Gintarė Venčkauskaitė iš viso surinko 5176 taškus ir galutinėje įskaitoje užėmė dvyliktą vietą.

Sidabro medalį iškovojo britė Samantha Murray (5356 tšk.). Bronza atiteko brazilei Yane Marques (5340).

"Džiaugsmo daug. Man nepavyko to padaryti, todėl labai džiaugiuosi dėl Lauros. Ji verta medalio. Su dukryte labai sirgom už ją. Toks jausmas, kad ne ji, o aš bėgau. Labai pergyvenau", - po varžybų LRT televizijai sakė L. Asadauskaitės vyras, penkiakovininkas Andrejus Zadneprovskis, Pekino olimpinėse žaidynėse 2008-aisiais laimėjęs bronzos medalį, o 2004-aisiais Atėnuose - sidabrą.

Šiose olimpinėse žaidynėse Lietuvos olimpiečiai iškovojo penkis medalius: du aukso, vieną sidabro ir du bronzos. Tai geriausias Lietuvos olimpiečių pasiekimas nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Ketvirtoji rungtis

Kartu su brazile Y. Marques pirmoji į trasą išbėgusi lietuvė šiek tiek užtruko prie pirmosios šaudyklos. Puikiai šaudžiusi varžovė spėjo išsiveržti į priekį. Tačiau palikusi šaudyklą lietuvė netrukus ne tik pavijo varžovę, bet ir ją aplenkė. 

Toliau L. Asadauskaitė neleido suabejoti savo pranašumu ir pirma kirto finišo liniją. 

Sportininkės laikas šioje rungtyje buvo šeštas, ji surinko 2140 taškus. Kitos Lietuvos sportininkės G. Venčkauskaitės rezultatas paskutinėje rungtyje buvo antras, penkiakovininkė gavo 2216 taškų.

Trečioji rungtis

Po trečiosios, jojimo rungties L. Asadauskaitė pirma ir antra vietomis dalijosi su brazile Yane Marques. Abi sportininkės po trijų rungčių surinko 3268 taškus. Su žirgu "All rise" lietuvė padarė vos vieną klaidą ir gavo 20 baudos taškų. Šioje rungtyje sportininkė surinko 1180 taškų. 

Jojimo rungtį pirmoji iš lietuvių pradėjo G. Venčkauskaitė. Penkiakovininkė su žirgu "Brightwood Ursa Maroj" padarė dvi klaidas, už kurias gavo 40 baudos taškų. Iš viso šioje rungtyje G. Venčkauskaitė surinko 1160 taškų. Po trijų rungčių sportininkės sąskaitoje - 2960 taškų ir 25 vieta. 

Jojimo rungtyje L. Asadauskaitės rezultatas buvo trečias, G. Venčkauskaitės  - šeštas.

Po trijų rungčių trečią vietą užėmė prancūzė Amelie Caze (3260 tšk.).

Antroji rungtis

Antrojoje, 200 m plaukimo rungtyje L. Asadauskaitė distanciją įveikė per 2 min. 18,67 sek. Sportininkė užėmė 17 vietą ir surinko 1136 taškus. Bendroje įskaitoje L. Asadauskaitė  iš trečiosios vietos nukrito į ketvirtąją (2088 tšk.).

G. Venčkauskaitė distanciją įveikė per 2 min. 16,88 sek. Sportininkės rezultatas buvo 11-as, ji surinko 1160 taškų. Po dviejų rungčių G. Venčkauskaitė pakilo į 31-ąją (1800 tšk.). 

Lydere bendroje įskaitoje tapo vengrė Adrienna Toth (2132 tšk.). Antrą vietą užėmė brazilė Yane Marques (2116 tšk.). Trečią vietą užėmė britė Samantha Murray (2096 tšk).

Pirmoji rungtis

Kovą penkiakovininkės pradėjo fechtavimo rungtyje. L. Asadauskaitė per 35 dvikovas iškovojo 23 pergales. Lietuvė surinko 952 taškus ir po pirmosios rungties užima trečią vietą.

 G. Venčkauskaitė iškovojo tik 10 pergalių ir su 640 taškų užima 34 vietą, aplenkdama dvi japonijos sportininkes.

Po pirmosios rungties pirmavo latvė Jelena Rublevska (1000 tšk.). Antroje vietoje - vengrė A. Toth (976 tšk.).

L.Asadauskaitė prieš 4 metus Pekino olimpiadoje liko 15-ta. Tačiau nuo to laiko daug vandens nutekėjo, o ir Laura nestovėjo vietoje. Apie tai liudija jos aukso medalis šių metų Europos čempionate Bulgarijoje, pernai iškovota pasaulio čempionato bronza ir pasaulio taurės finalo sidabras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.