EUROLYGA 2023

Olimpiniai medalininkai sugrįžo į tėvynę

„Viskas labai „faina“. Iškovojome daug medalių. Nuostabu. Mano auksas buvo skirtas dukrai. Jai jį buvau pažadėjusi“, - tokie buvo pirmieji olimpinės čempionės Lauros Asadauskaitės žodžiai atvykus į Lietuvą. Pirmadienio vakarą Vilniaus oro uoste pasirodė šalį suvieniję ir patriotizmo jausmą žmonių širdyse pabudinę olimpiniai medalininkai, privertę visą pasaulį linksniuoti nedidelės Lietuvos vardą.

Rotušės aikštėje vilniečiai laukia atvykstančių atletų. (J. Stacevičius).
Rotušės aikštėje vilniečiai laukia atvykstančių atletų. (J. Stacevičius).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2012, 10:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:33 AM

Bronzą iškovojęs Evaldas Petrauskas prisipažino, kad pralaimėjo lažybas ir turės gimtosios Šilutės uoste pasirodyti vilkėdamas suknelę.

„Turėsiu ateiti su suknele. Turėjau medalį pirmiausia parodyti šilutiškiams, tačiau taip negalėjau. Juk negalima jo nerodyti Lietuvai“, - tik išlipęs iš lėktuvo kalbėjo E. Petrauskas, kuris Londone pavergė bokso gerbėjų širdis.

Paklaustas apie ateities planus kovotojas tikino, jog trokšta Lietuvai atstovauti Rio de Žaneire.

"Treneriui iškart pasakiau, kad nenoriu vykti į kitas šalis, į profesionalų boksą, noriu dalyvauti kitose žaidynėse. - teigė E. Petrauskas. - Dabar atsiribosiu nuo bokso, kibsiu į mokslus".

Iš Londono sugrįžo keturi medalius iškovoję atletai iš penkių. Jie skubiai prabangiais automobiliais BMW patraukė į sostinės Rotušės aikštę, kur jų laukė ne tik minia aistruolių, bet ir visą olimpinį laiką dėl sportininkų pergyvenę giminaičiai.

Sugrįžusių tituluotų atletų priešakyje žengė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė, savo ryžtu Lietuvai iškovojusi auksą. Šypsenomis aistruolius pasitiko nuoširdumu išsiskyręs boksininkas Evaldas Petrauskas, kuris iškovojo bronzos medalį ir Londone pavergė visą publiką, sidabro medaliu pasidabinęs kanojininkas Jevgenijus Šuklinas bei bronzinis imtynininkas Aleksandras Kazakevičius.

Lietuvos rinktinė olimpiadoje iškovojo penkis medalius: du aukso, vieną sidabro ir du bronzos. Auksinės undinės Rūtos Meilutytės sutikimas įvyko anksčiau, tuomet sportininkę sveikino didelė aukso medalį pamatyti norinti sirgalių minia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.