EUROLYGA 2023

Žaidynės baigėsi – euforija vis dar sklaidosi

Specialiai lrytas.lt, Londonas

Londonas atsisveikino su olimpiada - su žaidynėmis atsisveikino ir už mūsų sportininkus sirgę Lietuvos sirgaliai (V. Vosyliūtės nuotr.)
Londonas atsisveikino su olimpiada - su žaidynėmis atsisveikino ir už mūsų sportininkus sirgę Lietuvos sirgaliai (V. Vosyliūtės nuotr.)
Daugiau nuotraukų (1)

Viktorija Vosyliūtė

2012-08-13 08:54, atnaujinta 2018-03-17 10:04

Londonas atsisveikino su olimpinėmis žaidynėmis. Beliko tik nusikabinti olimpines vėliavėles, atlaisvinti kelius ir nuleisti viešojo transporto bilietų kainas. Žinoma, dar teks išvežti tonas šiukšlių, kurias paliko atsisveikinimo ceremonijos transliaciją stebėję ir savo šalių pergales šventę sirgaliai.

Sekmadienio vakarą gyvenamųjų Londono rajonų gatvės buvo tuščios. Vos vienas kitas praeivis tingiai stoviniavo prie užkandinių. Tūkstančiai žmonių keliavo į didžiausius Londono parkus ir barus, kad per milžiniškus televizorius galėtų stebėti Londono olimpinių vasaros žaidynių uždarymo ceremoniją.

Neįpirkusiems bilieto už puspenkto tūkstančio litų į olimpiniame stadione vykusi uždarymo koncertą, mokėti už renginį teko ir parke. Daugumoje parkų bilietai į uždarymo ceremonijos transliaciją kainavo nuo 50 lt iki 250 lt.

Nemokamu įėjimu viliojęs Viktorijos parkas, žmonių prisipildė taip greitai, kad apsauga skubėjo statyti metalines užtvaras. Atėjusiems kelioliką minučių po transliacijos pradžios, beliko išgirsti apgailestavimus, kad daugiau žmonių įleisti nebegalima. Žmonės sėdosi ant žolės neaptvertoje parko teritorijoje ir rengė naktinius piknikus.

Viktorijos parke, į transliaciją skubėjusiems lietuviams, kelią taip pat pastojo metalinės užtvaros. Nepaisant to, jie buvo laimingi, o renginį žadėjo pažiūrėti grįžę į namus. Lietuvos vėliava ir savadarbe širdele apsiginklavę tautiečiai džiaugėsi sėkmingiausiomis istorijoje Lietuvai olimpinėmis žaidynėmis.

Ant pačių pagamintos trispalvės širdelės puikavosi medalius mūsų šaliai iškovojusių sportininkų pavardės. Be sėkmingiausiųjų, ant jos buvo užrašyti ir Virgilijaus Aleknos, Dainos Gudzinevičiūtės bei Austros Skujytės vardai.

„Džiaugiamės, kad Lietuva šiais metais labai gerai pasirodė. Jaučiuosi labai saugiai su Lietuvos vėliava. Labai gaila, kad nepatekome pasižiūrėti transliacijos, nes mes buvome pasiruošę sutikti daugiau lietuvių ir pabūti kartu“ – sakė padėkos širdelę sportininkams pagaminusi Enrika.

Įspūdingą žaidynių uždarymo koncertą ne namuose norėję žiūrėti žmonės, stiebėsi ir prie televizorių baruose ar tiesioginę transliaciją stebėjo per telefonus. Aplink girdėjosi skanduojami šalių pavadinimai ir britų atodūsiai, kad olimpiada pagaliau baigėsi ir turistai keliaus namo.

Londonas šį rytą atsibudo su olimpiniu makiažu, kuris eilinei dienai nebetinkamas, o jam nusivalyti prireiks mažiausiai kelių savaičių. Galybės vėliavėlių, kelių ženklai, nacionaline atributika perkrautos vitrinos – visa tai ras savo vietą sandėliuose ir atsiminimuose. Kol kas miestas dar tik pradeda blaivytis nuo olimpinės euforijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.