EUROLYGA 2023

L. Asadauskaitė: „Pastatykite mums bent vieną baseiną. Padorų. Kur vanduo šiltas ir lubos nekrenta“

„Man teko prieš stovyklą ir olimpiadą treniruotis privačiame sporto klube. Ir aš tapau čempione. O krepšinio salės blizga, viskas atnaujinta. Viso pasaulio sportininkai nepatikėtų, kad aukso medalių laimėtojos ruošiasi tokiomis sąlygomis. Tikuosi, kad pažadai bus ištesėti ir tikiuosi, kad turėsime bent vieną baseiną“, - viltis, jog Lietuvoje išdygs naujas geros būklės baseinas, sugrįžusi į Lietuvą išreiškė olimpinė čempionė penkiakovininkė Laura Asadauskaitė.

L. Asadauskaitė kalbėjo be užuolankų - olimpinė penkiakovės čempionė prašė bent vieno gero baseino.(J. Stacevičius).
L. Asadauskaitė kalbėjo be užuolankų - olimpinė penkiakovės čempionė prašė bent vieno gero baseino.(J. Stacevičius).
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2012, 1:08 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:33 AM

„Pastatykit mums baseiną bent vieną. Padorų. Kur vanduo šiltas ir lubos nekrenta“, - valdžios atstovų prašė L. Asadauskaitė.

Paklausti, kokių permainų tikisi po laimėtų medalių, Lietuvos vardą Londone garsinę atletai lyg susitarę tvirtino: „Pagerės sąlygos ir atsiras daugiau norinčių sportuoti“.

„Jeigu valdžia nesiims veiksmų, ateityje gali sumažėti tokių medalių, - apie tai, jog būtina tesėti pažadus Vilniaus valdžiai priminė L. Asadauskaitė. - „Tikiuosi, kad pagerės bazių būklė, galbūt bus renovuoti kai kurie pastatai. Tikimės, jog turėsime gera baseiną. Juk jo reikia ir penkiakovininkams, ir plaukikams.

L.Asadauskaitei pritarė ir penkiolikmetė Rūta Meilutytė, kuri pirmoji Londone nuskynė auksą. „Jeigu pagerės sąlygos, galbūt Rio de Žaneire turėsime daugiau medalių“, - svarstė R. Meilutytė.

Lietuva, kaip ir kasmet, dideles viltis dėjo į šalies krepšinio rinktinę, tačiau Kęstučio Kemzūros auklėtiniai nesugebėjo pradžiuginti tautiečių. Ši tema spaudos konferencijoje Rotušėje buvo priminta ir atletams, kurių žurnalistai klausė, ar šie nesijaučia krepšinio šešėlyje.

„Mūsų finansavimas yra žymiai mažesnis, o krepšinis nuolat išaukštinamas. Deja, bet taip yra. Galbūt dabar viskas pasikeis ir mūsų sporto šakos ims populiarėt, juk tikimės iškovoti vis daugiau medalių“, - teigė L. Asadauskaitė.

„Viskas turėtų pasikeisti. Pradės populiarėti kitos šakos, o krepšinis nebekyla aukštyn ir tik stovi vietoje, - tvirtai tarė bronzos medalio laimėtojas Evaldas Petrauskas. - „Tikiuosi, kad boksas Lietuvoje populiarės. Vietiniame čempionate net neturėjau konkurencijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.