EUROLYGA 2023

Už laimėjimus olimpiadoje valstybė atletams atseikės 3,3 mln. litų premijoms (premijų lentelė)

Kaip numatyta Vyriausybės nutarime dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo, sportininkams, olimpinėse žaidynėse užėmusiems 1–8 vietas, taip pat jų treneriams, juos prižiūrintiems medikams, mokslininkams bus skirtos premijos, kurių vertė – 3,3 mln. litų. Premijos skiriamos iš valstybės biudžeto bendrųjų asignavimų, numatytų Kūno kultūros ir sporto departamentui.

Už du olimpinius aukso medalius sportininkėms, jų treneriams ir kitiems aptarnaujantiems rinktinės nariams bus išmokėta 1,4 mln. litų, už sidabro medalį – 350 tūkst. litų, už du bronzos medalius – 525 tūkst. litų.<br>Fotodiena (Alfredas Pliadis)
Už du olimpinius aukso medalius sportininkėms, jų treneriams ir kitiems aptarnaujantiems rinktinės nariams bus išmokėta 1,4 mln. litų, už sidabro medalį – 350 tūkst. litų, už du bronzos medalius – 525 tūkst. litų.<br>Fotodiena (Alfredas Pliadis)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2012, 2:51 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:15 AM

„Nuoširdžiai sveikinu visus sportininkus – tuos, kurie parvežė medalius, ir tuos, kurie pasiekė puikius asmeninius rezultatus. Tikrai džiugina jaunoji sportininkų karta, kuri įrodė, kad yra stipri, pajėgi kovoti ir verta būti tarp pačių geriausių pasaulyje.

Valstybė, kaip ir buvo numačiusi, atsidėkos sportininkams piniginėmis premijomis, kurios šiais olimpiniais metais tokios, kokios buvo prieš krizę, ir garbingais apdovanojimais“, – sakė Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

Jis pabrėžė, jog pasirengimas šiam svarbiam renginiui ir sportininkų dalyvavimas departamento vykdomų projektų nesutrikdė – toliau planingai, nuosekliai bus tęsiami sporto infrastruktūros plėtros darbai, pagal galiojančią tvarką skiriamos lėšos sporto šakoms, kitoms olimpinėms žaidynėms pasirengti.

Departamento vadovas atkreipė dėmesį ir į medalius laimėjusių sportininkų indėlį sporto šakoms finansuoti: „Sporto šakos finansavimas  skiriamas pagal formulę, kurią sudaro du kriterijai – sporto šakos masiškumas ir sportininkų laimėjimai. Didžiausią finansavimą gauna tos sporto šakos, kurių sportininkai pasiekia aukščiausių rezultatų. Taigi kiekvienas ženklus sportininko laimėjimas jo atstovaujamai sporto šakai atneša papildomų taškų, natūraliai padidindamas valstybės skiriamų lėšų dalį.“ Už du olimpinius aukso medalius sportininkėms, jų treneriams ir kitiems aptarnaujantiems rinktinės nariams bus išmokėta 1,4 mln. litų, už sidabro medalį – 350 tūkst. litų, už du bronzos medalius – 525 tūkst. litų. Iki 100 tūkst. litų dydžio premijas pasidalins 4–8 vietų laimėtojai. Tas pats sportininkas, užėmęs aukštas vietas keliose rungtyse (pvz., Simona Krupeckaitė) gaus dvi premijas, atitinkamai pagal užimtą vietą. Komandai skiriama bendra premija, kurią kiekvienam komandos nariui – konkrečiam žaidėjui, treneriui, aptarnaujančiam personalui pagal indėlį į laimėjimą paskirsto sporto šakos federacija.

Olimpinėms premijoms Kūno kultūros ir sporto departamentas buvo numatęs skirti lėšų todėl papildomo finansavimo iš valstybės biudžeto nereikės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas