EUROLYGA 2023

Pasaulio jaunimo paplūdimio tinklinio čempionės pradeda dar vieno titulo medžioklę

Pirmajame etape ekipos pagal reitingą bus suskirstytos į 6 grupes po 4 komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks 16 geriausių porų, kurios dėl varžysis dėl vietos ant podiumo. Atkrintamosios varžybos vyks dviejų minusų sistema.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 15, 2012, 10:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 8:43 AM

Pirmajame etape ekipos pagal reitingą bus suskirstytos į 6 grupes po 4 komandas. Į atkrintamąsias varžybas pateks 16 geriausių porų, kurios dėl varžysis dėl vietos ant podiumo. Atkrintamosios varžybos vyks dviejų minusų sistema.

Sportininkių treneris, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas apie sportininkų šansus Europos jaunimo čempionate teigė: „Sudėtinga prognozuoti I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės rezultatus, nes po laimėto pasaulio čempionato Kipre jaučiasi šioks toks emocinis „nusėdimas“.

Treniruojamės, dirbame kaip anksčiau, tačiau sėkmingai žaisti nesigauna. Rimtų problemų su nugara turi M. Povilaitytė, kuri jau daugiau nei dvi savaites negali treniruotis pilna jėga. Kita vertus, važiuojame į jaunimo čempionatą, kur žaidžia ne moterys, o merginos ir šiame amžiaus tarpsnyje svarbiau yra ne tobula technika, o nusiteikimas ir noras kovoti.

O mūsiškės tikrai pasižymi stipriu charakteriu, tad, jei išeisime iš grupės, galima tikėtis, kad I. Dumbauskaitės ir M. Povilaitytės ryžtas jas nuves tikrai toli. Pagal savo lygį merginos yra tarp aštuonių stipriausių turnyre, tačiau tai dar teks įrodyti.“

Apie Gilbertą Kerpę ir Arną Rumševičių Federacijos vadovas sakė: „Gilbertas Kerpė ir Arnas Rumševičius gerokai patobulėjo šią vasarą ir pamažu pradeda demonstruoti brandų ir protingą žaidimą. Tačiau kol kas jie dar toli gražu nerealizuoja savo potencialo ir kartais žaidžia banguotai.

Tačiau antrus metus būdami Ievos ir Monikos šešėlyje, jie labai sunkiai dirba ir tai tikrai anksčiau ar vėliau duos rezultatų. Gal jau net šiame čempionate. Pasaulio čempionate Kipre jie liko 5-toje vietoje, tačiau į pusfinalį nepateko tik dėl nesėkmingų burtų. Hartberge teks kovoti su metais vyresniais varžovais, bet vėlgi – daug įmanoma pasiekti vien dideliu noru. Gilbertas ir Arnas šiemet turėjo mažiau varžybų nei Monika ir Ieva, nes stigo lėšų abi poras vežti į tarptautinius turnyrus, tad jiems gali trūkti patirties, tačiau tiek fiziškai, tiek taktiškai vyrai pasiruošę puikiai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.