EUROLYGA 2023

A. Valinskas susirūpino pirmojo boksininko E. Petrausko trenerio gerove

Seimo narys Arūnas Valinskas šiandien pasirašė kreipimąsi Lietuvos Respublikos Prezidentei Daliai Grybauskaitei, kviesdamas pagerbti pirmąjį bronzos medalį Londono Olimpinėse žaidynėse laimėjusio boksininko Evaldo Petrausko trenerį Vincą Murauską.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-21 01:03, atnaujinta 2018-03-17 06:32

„Kreipiuosi į Jus, norėdamas informuoti apie įvykusį nesusipratimą dėl Londono Olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo boksininko Evaldo Petrausko pirmojo trenerio. Olimpiados prizininkų pagerbime dalyvavo E.Petrausko treneris Vladimiras Bajevas, jam buvo įteiktas ir valstybinis apdovanojimas kaip pirmajam ir dabartiniam sportininko treneriui. Tačiau pirmasis bronzą Lietuvai dovanojusio jaunojo boksininko treneris yra šilutiškis Vincas Murauskas. Jis Evaldą Šilutėje treniravo beveik dešimtį metų, nuo pat vaikystės“, − rašoma A.Valinsko kreipimesi.

Pasak Seimo nario, būtent šis, puikią akį pamatyti talentą turintis treneris, padėjo pamatus dabartinėms ir būsimosioms E.Petrausko pergalėms.

„V.Murauskas atliko didžiulį ilgametį darbą, ugdė sportininko meistriškumą, valią ir drąsą, kurią jis taip puikiai pademonstravo Londone, sukeldamas visos Lietuvos pasididžiavimą“, − įsitikinęs Seimo narys.

Todėl A.Valinskas mano esant tikslinga parodyti pagarbą tikrajam pirmajam E.Petrausko treneriui, kuris, deja, net nebuvo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pakviestas vykti kartu su boksininku į Olimpiadą. Palaikyti savo auklėtinio V.Murauskas vyko už savo lėšas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.