EUROLYGA 2023

Bronzą iškovojusios jaunosios paplūdimio tinklininkės iškilmingai sutiktos namie

Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionate (iki 20 metų)  Austrijoje trečią vietą iškovojusios lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pirmadienį vakare sugrįžo namo. Pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionės iš Lietuvos papildė savo trofėjų kolekciją naujais medaliais, o sportininkių gerbėjai jau pradėjo svajoti apie sėkmingą tinklininkių pasirodymą 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionate (iki 20 metų) Austrijoje trečią vietą iškovojusios lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pirmadienį vakare sugrįžo namo.<br>T.Bauras
Europos jaunimo paplūdimio tinklinio čempionate (iki 20 metų) Austrijoje trečią vietą iškovojusios lietuvės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė pirmadienį vakare sugrįžo namo.<br>T.Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Modestas Krukauskas

Aug 21, 2012, 10:42 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:30 AM

Sportininkės šiandien vakare su gėlėmis buvo sutiktos Vilniaus oro uoste, o po to nuvyko į sostinės paplūdimio tinklinio aikštę šalia Baltojo tilto, kur pabendravo su savo gerbėjais. Į Vilniaus centrą tinklininkės atvyko įspūdingu "Mini Cooper" automobiliu.

„Galėjome ir nelaimėti medalio. Po ketvirtfinalio mačo ateinu, žiūriu, o Monika sėdi ir verkia. Nugarą surakino. Masažais ir medikų pagalba sugebėjome vėl kovoti toliau. Žinoma, norėjosi dar aukštesnės vietos, tačiau trečia neblogai“, - sakė I. Dumbauskaitė.

„Jums tortas su trimis žvakutėmis – juk iškovojote trečią vietą. Tad pabandykite užpūsti jas ir sugalvokite tris norus“, - sakė paplūdimio tinklinio aistruoliai, sulaukę Europos bronzos medalių laimėtojų.

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė nesutriko ir sugalvojo labai rimtus norus.

„Norime laimėti Europos dvidešimtmečių, dvidešimt vienerių ir dvidešimt trejų metų Europos čempionatus“, - sakė M. Povilaitytė. Ji teigė, kad  kai kada jau pagalvoja apie tai, kad reikia rengtis Rio de Žaneiro olimpinei atrankai.

„Ji prasidės po dviejų metų. Reikės dalyvauti įvairiuose turnyruose ir lipti reitingo laiptais. Dvylika geriausių porų galės kovoti 2016 metų olimpiadoje Brazilijoje“, - pasakojo I. Dumbauskaitė.

Už sėkmingą pasirodymą čempionate sportininkės gavo ne tik taures ir medalius, bet ir laikrodžius. Tačiau piniginis prizas šio amžiaus grupėje nenumatytas. Jokio piniginio prizo tinklininkės negaus ir Lietuvoje  - jaunimo varžybos neįtrauktos į sportininkų premijavimo sąrašą.  

Dvi Lietuvos sportininkės neilgai užsibus namie – jau trečiadienį tinklininkės išvyks į Rytų Europos  paplūdimio tinklinio turą Kaliningrade, o po to važiuos pasaulio taurės etapą Suomijoje.

Lietuvės bronzą Europos jaunimo čempionate iškovojo mažajame finale, ant Hartbergo aikštelės smėlio per 44 minutes 2:1 (21:16, 15:21, 15:12) nugalėjusios Rusijos tinklininkes Kseniją Dabižą ir Aną Gorbunovą.

Nors dar prieš turnyrą sudarytame stipriausių porų reitinge I. Dumbauskaitei ir M. Povilaitytei buvo skirta 13-oji, o rusėms – antroji vieta, metais jaunesnės lietuvės Austrijoje antrąsyk įrodė savo pranašumą prieš geriau vertinamas varžoves.

Ketvirtfinalyje lietuvės įveikė ruses po 36 minučių kovos – 2:0 (21:16, 23:21).

I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė pernai tapo Europos jaunių (iki 18 metų) čempionėmis, o šiemet laimėjo pasaulio jaunimo (iki 19 metų) pirmenybes.Per tris dienas Austrijoje lietuvės laimėjo 7 iš 8 mačų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.